Diplomàcia

França vol posar en marxa el sistema de rondes consulars durant el 2018

Els residents gals podran tornar a fer els tràmits burocràtics sense haver de sortir del Principat

França vol posar en marxa el sistema de rondes consulars durant el 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents francesos podran tornar a fer els tràmits burocràtics al Principat. Després del tancament del consolat gal al país fa dues setmanes, el ministeri d’Afers Exteriors francès està treballant en una proposta de rondes itinerants per tal que els residents gals no hagin de creuar la frontera per renovar el DNI o bé el passaport.

Fonts consultades pel Diari expliquen que aquest sistema seria similar al que ja va anunciar la candidata del Partit Socialista a la cinquena circumscripció dels francesos a l’estranger –que inclou Andorra, Espanya, Portugal i Mònaco– Gabrielle Siry, el passat mes d’abril i al qual l’anterior govern de François Hollande s’havia compromès. L’objectiu és que aquest sistema de rondes itinerants es comenci a aplicar d’aquí a aproximadament un any, tot i que de moment se’n desconeix la freqüència amb la qual es farien, ja que això estaria condicionat a la demanda dels residents i al material disponible per dur a terme els tràmits.

A hores d’ara, aquest nou mètode, que consisteix en unes maletes itinerants que permetrien expedir els documents i fer les empremtes digitals, està en fase de proves, i si evoluciona correctament s’espera que s’implementi tant al Principat com a altres països on s’hagin tancat alguns dels consolats francesos. Cal recordar que des del 2014 la vigència del DNI a França és de 15 anys per a les persones majors de 18 anys i per als menors és de 10 anys. El passaport caduca als 10 anys. Això hauria de comportar una reducció de les demandes per renovar aquest tipus de documents.

El consolat gal al Principat va tancar el passat 31 d’agost i a partir d’aleshores els residents francesos que vulguin realitzar els tràmits han de desplaçar-se o bé fins a un ajuntament d’una localitat francesa amb els mitjans necessaris per expedir els documents o bé anar al consolat general de Barcelona per renovar el DNI o el passaport. En el cas dels visats i dels documents d’estat civil i de nacionalitat cal adreçar-se al consolat de Madrid.

tracking