Un pres ucraïnès es nega a ser extradit per por a ser assassinat

Assegura que es va posicionar políticament i que el govern el vol mort

Un pres ucraïnès es nega a ser extradit per por a ser assassinatSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant legal d’un ciutadà ucraïnès, resident a Catalunya i empresonat a la Comella des de l’agost de l’any passat, es va oposar ahir a la petició d’extradició del seu client demanada pel govern d’aquesta república. El lletrat, que va reconèixer que la demanda d’extradició adreçada a les autoritats andorranes es troba dins de la legalitat, es va a negar al retorn al país d’origen del seu client perquè, segons li ha assegurat el mateix defensat, “té por que el matin”. L’advocat va asse­nyalar que l’home “es va posicionar políticament” a Ucraïna, participant en actes públics contraris “a l’actual règim”, i que tem ser assassinat si torna al seu país.

Etiquetes:

Ho va explicar ahir davant del Tribunal de Corts, que haurà de decidir si pren en consideració la petició de la fiscalia d’acceptar la demanda d’extradició de les autoritats ucraïneses. El representant del ministeri públic va indicar que la justícia d’Ucraïna el reclama per complir una condemna per un delicte realitzat en aquest país i que no s’hi pot oposar perquè la petició està dins dels requisits necessaris perquè Andorra la pugui acceptar. La fiscal va indicar que si es dona llum verd es durà a terme un cop l’home compleixi la condemna al Principat si és que els tribunals andorrans el consideren culpable dels delictes pels quals se’l va jutjar el mes de juliol.

L’ucraïnès està acusat, conjuntament amb dos compatriotes més, d’haver furtat mercaderies i diners de l’interior de tretze vehicles estacionats en diverses grans superfícies comercials d’Andorra. Els robatoris s’haurien realitzat utilitzant un dispositiu que reproduïa les freqüències que emeten les claus que obren i tanquen electrònicament els cotxes, fet que els va permetre “buidar” els vehicles mentre el seu propietari feia compres. Els tres acusats estan ingressats a la Comella en règim de presó provisional des que van ser detinguts el 6 d’agost de l’any passat. La fiscalia, en el judici que es va celebrar al Tribunal de Corts i que encara espera sentència, demana un total de 9 anys de presó per als tres acusats.

tracking