Els desocupats baixen a l'agost al nivell del 2009

Els membres del Govern aproven el projecte de llei que ha de permetre l’acollida de refugiats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de demandants de feina al Servei d’Ocupació a final del mes d’agost s’ha situat en 378 persones, la xifra més baixa en un mes d’agost des del 2009, quan n’hi havia 265. Aquesta dada és un 4,5% inferior a la de juliol, amb 396 desocupats, i un 12,9% inferior a l’agost de l’any anterior, quan n’eren 434. La xifra manté una tendència a la baixa, segons va donar-se a conèixer després del consell de ministres d’ahir.

El departament d’Estadística també va fer pública ahir la dada d’assalariats del juny, que va situar-se en 35.801 persones, amb una variació del 2,7% respecte al mateix mes del 2016. Es tracta d’una quantitat que se situa gairebé al mateix nivell que el juny del 2011, quan hi havia 35.810 assalariats, i molt per sobre dels mesos de juny dels cinc anys següents. El 2013 la dada d’assalariats al juny era de 33.626, la més baixa d’aquest mes durant el període esmentat. La mitjana d’assalariats durant els darrers dotze mesos ha estat de 37.142 persones, un 2,5% més que la registrada el període equivalent anterior.

L’últim mes de juny també va presentar un augment de la massa salarial, situada en 73,69 milions d’euros, un 4,9% superior al mateix mes de l’any anterior. S’hi va detectar, a més, una variació positiva del salari mitjà, que va situar-se en 2.058,2 euros, un 2,1% més que el 2016.

Acollida per raons humanitàries

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries, que vol donar resposta a la voluntat ciutadana i política d’acollir persones afectades pel conflicte sirià. Segons Govern, el projecte de llei oferirà una solució “transitòria i restringida”, sense principis genèrics ni l’establiment de nous drets en asil. L’aprovació del text ha d’entrar properament a tràmit parlamentari. Així mateix, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, en presentaran avui els detalls als mitjans.

tracking