Sostenibilitat

El Principat suma 5.000 càrregues de vehicles elèctrics als punts habilitats

El Principat suma 5.000 càrregues de vehicles elèctrics als punts habilitatsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), Albert Moles, va explicar ahir que s’han registrat, l’últim any, 5.000 càrregues de vehicles elèctrics. Moles va fer èmfasi que el parc automobilístic del Principat suma 250 vehicles d’aquest tipus i disposa de 10 punts de càrrega amb 19 endolls, amb la previsió d’instal·lar 9 punts més a l’octubre.

Moles –que va dir que s’han registrat unes 70 càrregues de vehicles amb matrícula estrangera– va donar aquestes xifres en la presentació de la quarta edició de la Jornada de la mobilitat elèctrica, que es farà dissabte 23 de setembre a la plaça de la Rotonda i que FEDA organitza amb l’Automòbil Club d’Andorra (ACA).

La jornada busca “divulgar i apropar” a la ciutadania la varietat d’opcions de mobilitat elèctrica que hi ha al mercat, va dir Antoni Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra.

De deu del matí a vuit del vespre aquell dia a la Rotonda s’exposaran diversos models de cotxes elèctrics purs i n’hi haurà una desena de prova. Per tant, segons va explicar Sasplugas, s’oferirà un petit itinerari que inclourà pujades i baixades, i hi haurà un circuit per a bicicletes i patinets elèctrics. El conseller de Medi Ambient de la capital, David Astrié, va aplaudir la iniciativa i va anunciar que el comú renovarà el parc mòbil i ha adquirit sis vehicles elèctrics, a més de tenir al pensament que cal adequar vies per a bicicletes. La jornada té el patrocini de Crèdit Andorrà.

tracking