Petició de 16 anys per dos atropellaments intencionats

Les imatges de Trànsit deixen clar que l’acusat va envestir intencionadament dos joves a Erts

Petició de 16 anys per dos atropellaments intencionatsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les imatges captades per la càmera de Trànsit situada a la rotonda d’Erts, a la Massana, evidencien la intencionalitat del doble atropellament perpetrat per un resident portuguès de 33 anys la matinada del 14 de desembre del 2013 i pels quals la fiscalia demana 16 anys de presó ferma. Totes les persones que estaven ahir a la sala de vistes número 3 de la Batllia –magistrats, fiscal, advocats, testimonis i periodistes– on el Tribunal de Corts va jutjar els fets van veure esgarrifades com l’acusat atropellava primer una víctima i com tres minuts després tornava al lloc per envestir l’altra. El ministeri públic li imputa dos delictes majors d’assassinat en grau de temptativa en considerar que l’home va tenir amb els seus actes “una clara voluntat de matar”.

Tot arrenca d’una discussió de trànsit després que l’acusat va tenir un lleu accident de circulació a la rotonda d’Erts en direcció la Massana. Va discutir amb la conductora de l’altre vehicle quan ell, culpable de l’accident, es va negar a fer l’informe. A mitja discussió va arribar en un altre vehicle la parella de la conductora, un resident colombià, i vàries persones més que van demanar explicacions al processat. En un moment de la discussió, el jove colombià va agredir l’acusat, que va rebre diversos cops, fins que va poder tancar la porta del vehicle, un tot terreny, i va marxar.

Ho va fer en direcció Arinsal, però, tal com es va poder veure a les imatges, automàticament va canviar de sentit i va dirigir el vehicle contra el grup de persones que estava a la carretera atropellant el resident colombià, que va quedar estès a terra, i va fugir cap a la Massana. Tres minuts després va tornar al lloc dels fets en direcció Arinsal, va fer una mirada als presents, va canviar de sentit i va accelerar per envestir un altre jove que estava aturat al mig de la carretera, que va quedar malferit. El va arrossegar 30 metres i va tornar a fugir. A l’aparcament del Prat de la Ribera va ser detingut per la policia.

El fiscal demana 7 anys de presó ferms pel primer atropellament i 9 pel segon, vol l’expulsió definitiva del Principat i la retirada per 12 anys del carnet de conduir. L’acusació particular del segon jove demana com a mínim 12.000 euros d’indemnització.

La defensa del jove colombià no demana diners i vol que se’l condemni a tres mesos d’arrest nocturn condicional. Ho fa perquè, tot i ser víctima, està acusat d’agressió al conductor del tot ter­reny. La fiscalia, en ser reincident en aquest tipus de delictes, demana tres mesos d’arrest nocturn ferms i multa de 2.000 euros.

La defensa del resident portuguès –l’acusat no es va presentar al judici– va discrepar en la qualificació dels fets. No ho considera un intent d’assassinat, sinó dos delictes de lesions amb un objecte que pot causar la mort o lesions més greus a la víctima. Demana pels dos atropellaments tres anys de presó, ferms els nou mesos que va passar provisionals. És contrari a l’expulsió.

tracking