comunicacions

Andorra Telecom instal·la el 60% dels nous terminals ONT

Andorra Telecom instal·la el 60% dels nous terminals ONT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ja ha completat la instal·lació de prop del 60% dels terminals ONT que s’han de canviar a tot el país. 20.000 usuaris ja tenen la nova fibra d’un total de 35.000 i, segons la parapública, la robustesa i l’estabilitat de la nova línia ha fet que les incidències entre aquests usuaris hagin caigut fins a un 80%. El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va indicar que per a ells “això era una prioritat”, i va recordar que Andorra va ser el primer país del món a estar totalment connectat per fibra.

L’operació de renovació dels terminals va significar una inversió de 6,5 milions d’euros i va començar el mes de març passat a Sant Julià de Lòria. Des d’aleshores ja s’ha completat tota la parròquia, la zona de Santa Coloma i la Massana, i bona part de la capital i d’Escaldes-Engordany. Des de l’inici del projecte s’ha aconseguit una mitjana de 145 domicilis diaris, arribant als 180, i hi han participat 37 tècnics que han necessitat una mitjana de 32 minuts i mig per llar.

Nadal va afirmar que l’operació era inevitable, ja que “les successives evolucions tecnològiques feien imprescindible ara fer un nou salt endavant”.

tracking