educació

Onze mil alumnes comencen avui el curs escolar als tres sistemes

Eric Jover elogia la tasca del professorat i creu que el sistema andorrà ha consolidat amb èxit els canvis dels últims cursos

Onze mil alumnes comencen avui el curs escolar als tres sistemesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar comença avui sense una variació important en el nombre d’alumnes matriculats en els tres sistemes educatius, a l’entorn dels 11.000 estudiants, i bones perspectives. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, es mostra “satisfet” amb un sistema andorrà que ha pogut “consolidar” els canvis dels darrers anys amb la introducció “progressiva” del Pla estratègic per a la millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) a la segona ensenyança i a 5è i 6è de primària. El Permsea arriba enguany a batxillerat.

Jover destaca que “la ràtio” d’alumnes per classe als tres sistemes escolars del país es situa sovint “per sota” del marcat, el que fa que tampoc variï el nombre de docents de forma significativa.

En aquest sentit, respecte al fet que l’abril passat, i també amb posterioritat, els professors francesos hagin reclamat més contractacions de docents de cara al curs 2017-2018, per l’augment d’alumnes els últims anys, Jover mostra “plena confiança” en el sistema gal. “És una línia que fa una feina excel·lent i de qualitat impecable”, elogia Jover.

“La tònica general és normalitat en l’inici escolar”, destaca Jover, que evita avançar el nombre exacte d’estudiants a les tres línies. El major increment serà a batxillerat. “Treballem amb dades de preinscripció, poc fiables, no hauria d’haver-hi un gran canvi respecte el curs passat”, indica. El curs 2016-2017 va haver-hi 11.025 alumnes al Principat.

Canvi de fons a batxillerat

Així mateix, Eric Jover es mostra satisfet per la implementació del Permsea en la darrera etapa del sistema andorrà, després que els darrers anys aquest hagi anat aplicant-se als cursos inferiors. “Vam estar tot l’any passat treballant de manera molt intensa per afrontar aquesta arribada a batxillerat”, garanteix Jover.

Un dels trets distintius del Permsea és que funciona per competències. Els alumnes tindran un tronc comú d’assignatures (filosofia, català, anglès i educació física), un projecte de recerca i un d’actuació i servei. També hauran d’escollir entre diferents paquets d’assignatures.

Jover també es pronuncia sobre el forfet de l’esquí escolar, asseverant que “la pujada de preu” ja s’havia pactat amb Ski Andor­ra, i difereix segons la tipologia. “Hi ha elements que pujaran segons l’IPC, i d’altres més, fa anys que els dominis esquiables fan esforços”, reconeix Eric Jover.

tracking