cinegètica

La setmana de l'isard s'inicia sense incidents i amb primeres captures

La setmana de l'isard s'inicia sense incidents i amb primeres capturesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de caça de l’isard va començar ahir sense incidències destacades i amb les primeres captures, segons va confirmar el president de la Federació de Caça d’Andorra, Òscar Tor­res. El director dels banders, Miquel Rossell, va explicar que l’esdeveniment que agrupa desenes de colles de caçadors a les muntanyes andorranes s’havia encetat “amb normalitat”.

El clima no va acompanyar de bon matí la primera jornada d’un esdeveniment social que es remunta a dècades enrere i que compta amb un considerable nombre de fidels. Enguany, fins al proper 17 de setembre, un total de 569 caçadors intentaran abatre 143 isards. “Al matí ha estat complicat perquè feia fred i molt mal temps, però les colles han vist isards i hi ha hagut caça”, va detallar el president de la Federació de Caça, que hi va afegir que “a partir del migdia” les colles van anar-se animant, perquè la temperatura va incrementar-se i no va ploure.

Les xifres de caça, que acostumen a no arribar al 100% dels exemplars permesos, es donaran a conèixer quan acabi la setmana, segons també va assenyalar el director dels banders. Un altre cos que també està pendent aquests dies de les colles andorranes de caçadors és el d’Agents Rurals de Catalunya. El cap dels agents rurals de Lleida, Llorenç Ricou, va dir que a la frontera no s’hi havien vist caçadors, potser perquè en aquesta zona ahir hi feia fred i havia nevat discretament a les cotes més altes. Els agents catalans eviten que els caçadors traspassin la frontera i capturin isards que es troben a l’altra banda.

Una de les novetats d’enguany ha estat la participació dels caçadors en el recompte previ d’isards, més alt que l’any passat. Rossell recorda la importància que cada caçador porti una peça de visibilitat de color taronja i s’anelli l’animal un cop abatut, així com que s’avisi posteriorment els banders.

tracking