política

Alexandre Rossell es descarta com a candidat a les primàries del PS

El primer secretari, David Rios, creu que seria bo trobar més rivals per a Pere López

Alexandre Rossell es descarta com a candidat a les primàries del PSXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata té un ull posat a les eleccions generals del 2019, tot i que abans encentarà un procés de diferents etapes que culminarà amb l’elecció del candidat en unes primàries en les quals podran votar els majors de 16 anys, i també els ciutadans residents. S’espera que l’actual president del grup parlamentari, Pere López, torni a presentar candidatura, mentre que el seu rival a les primàries del 2014, Alexandre Rossell, no es tornarà a postular per aspirar a ser cap de Govern per a la formació. “No m’hi presentaré”, diu Rossell en declaracions al Diari. Rossell va obtenir el 19% dels vots –pel 75% de López– en les últimes primàries celebrades el 2014. Si bé se sap el nom de López per repetir a les primàries, que es faran com a molt tard a falta d’un any de les eleccions, una de les incògnites és saber quin candidat podria fer-li ombra. El primer secretari del partit, David Rios, considera que seria “positiu” que n’hi haguessin més, perquè “hi haurà més debat i es podrà fer partícip la ciutadania”.

Abans, però, el partit haurà d’afrontar el procés de renovació del comitè executiu, el pròxim 21 d’octubre. Uns 200 militants escolliran el president, el primer secretari, el secretari d’organització i vuit vocals. Rios es planteja presentar-se per repetir en el càrrec. “En principi podria dir que és pràcticament segur que m’hi presentaré”, diu, tot i que no desvela els noms del seu equip i es desconeix, per ara, si Vicenç Alay es presentarà dins de la seva candidatura per continuar a la presidència del partit.

Rios explica que ha mantingut contactes amb les bases i la militància per valorar si s’hi torna a presentar, ja que “no tindria cap sentit un comitè executiu contrari al que pensen els militants”. Els nous membres seran part del comitè directiu, que també aplega els càrrecs electes als comuns i al Consell General. Aquest comitè pren les decisions sobre la línia política que cal seguir o el sentit de vot als consells generals, i el comitè executiu, que és el que s’escollirà a l’octubre, s’encarrega d’aplicar-les. El comitè directiu, a més, serà l’encarregat de convocar les primàries. “Com a molt tard un any abans tindríem candidat”, diu Rios, que veu molt possible que després del congrés ordinari ja es posi data per a les primàries.

El projecte de DA

El primer secretari del PS opina que el més important no és el candidat que ha de substituir Toni Martí al capdavant de DA, sinó el projecte que té la formació taronja. “El problema no és el candidat, sinó que DA no té cap projecte i va improvisant. Fins ara portaven un candidat fort que és Toni Martí, però el projecte és superficial”, opina Rios.

tracking