L'Audiència Nacional denega de nou la llibertat a Besolí

La justícia veïna l’acusa de formar part d’un grup per blanquejar

L'Audiència Nacional denega de nou la llibertat a Besolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha acordat mantenir a la presó l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell i el seu presumpte testafer­ro a Andorra, Joan Besolí, en entendre que segueix existint risc de fuga i destrucció de proves. En l’aute s’especifica que s’han donat a conèixer “circumstàncies noves” que acrediten el pagament de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de futbol de la selecció brasilera. Aquests nous elements provindrien d’una comissió del Senat brasiler que investiga el pagament de comissions il·legals. Els magistrats Félix Alfonso Guevara, Antonio Díez i Ana María Rubio desestimen els recursos presentats per les defenses de Rosell i Besolí contra la decisió de la titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3, Carmen Lamela, de mantenir-los en presó incondicional davant el risc de destrucció de proves, de fuga i de reiteració delictiva.

En referència a Besolí, l’Audiència considera que la seva actuació, al costat de Rosell i de l’expresident de la confederació Brasilera de futbol, Ricardo Texeira, era necessària per al blanqueig. Respecte a l’exconseller del comú de Sant Julià, l’aute reitera el risc de fuga i de destrucció o ocultació de proves. Ho basa en el fet que Besolí era l’administrador i gestor d’un conjunt d’empreses amb domicili social a diferents països que rebien els fons de les operacions que els altres investigats realitzaven.

L’audiència descarta que l’opció plantejada per Besolí d’adquirir la nacionalitat espanyola com a garantia que no s’escaparà sigui suficient. L’aute estableix que “es pot ser nacional espanyol i fugir”.

tracking