Les obres del vial lauredià començaran el 2018

Adjudicada la redacció del projecte del tram entre el túnel de la Tàpia i el pont de Fontaneda

Les obres del vial lauredià començaran el 2018ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del tram del vial de Sant Julià de Lòria entre la sortida del túnel de la Tàpia i el pont de Fontaneda, on també s’ha de construir una rotonda, s’iniciaran l’any que ve i tindran una partida en el projecte del pressupost del Govern del 2018. Així ho va indicar el portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, reunió en què es va adjudicar a l’empresa Engitec, SA, els treballs de redacció del projecte i la direcció facultativa d’aquest tram de la desviació de Sant Julià. Les tasques s’han adjudicat per un cost total de 102.044 euros i el termini per realitzar-les és de sis mesos. D’aquesta manera, les obres es podrien licitar a començament de l’any que ve, adjudicar-les durant el 2018 i iniciar-ne els treballs. El nou vial tindrà dos carrils i tan sols seran en sentit Catalu­nya. Al mateix temps, la via actual que passa per l’avinguda Francesc Cairat es limitarà tan sols al sentit Andorra la Vella.

La redacció del projecte del nou tram del vial de Sant Julià és una de les 14 adjudicacions d’aquest tipus aprovades pel consell de ministres. S’ha donat llum verd a redaccions de projectes i a les direccions facultatives per un valor de prop de 175.000 euros. Entre la resta de projectes aprovats destaquen diverses millores a la CG-2, CG-3 i CG-6 i a les car­reteres d’Engolasters, Canòlich, Anyós i l’Aldosa.

L’executiu també va donar llum verd a una modificació dels amples de calçades de tres trams de carretera general que, a causa de les seves especificitats, el Govern considera que no és necessari que s’hagin d’ampliar fins als 20 metres que fixa l’actual Llei de carreteres. Així, es mantindran amb l’ample actual, de 15 metres, la CG-3 de la Cortinada al Port del Rat, i la CG-4 d’Erts al port de Cabús, tenint en compte que es tracta de trams amb poca concentració de zones habitades. Tampoc s’eixamplarà el revolt de Radio Andorra, que actualment té 13 metres, atès que ja fa anys que en aquest punt es disposa d’un túnel que evita que els vehicles hagin de passar per aquest punt negre.

Per últim, l’executiu ha adjudicat a l’empresa Coansa per un import de 15.645 euros l’adequació de dues places d’aparcament a l’entorn de l’Estació Nacional d’Autobusos per disposar d’una zona específica de càrrega i descàrrega de viatgers.

ELS ESTUDIANTS DE VATEL PODRAN FER PRÀCTIQUES COBRANT

El Govern ha modificat el reglament regulador del contracte en pràctiques formatives perquè els estudiants de l’escola d’hostaleria Vatel Andorra puguin treballar durant les hores de formació. La modificació del reglament permet que centres que ofereixen títols propis i no estatals puguin fer a partir d’ara pràctiques formatives en empreses. Paral·lelament, l’executiu ha aprovat un reglament perquè les puguin fer els estudiants d’aquesta escola. Si un altre centre que ofereix títols propis vol que els seus estudiants facin pràctiques haurà de tancar amb el Govern un reglament específic. El de Vatel Andorra assenyala que aquestes pràctiques seran remunerades (el sou no podrà ser superior al 50% del mínim interprofessional) i que no podran superar el 60% del total de les hores destinades a la formació. Els establiments que en vulguin contractar podran tenir en pràctiques un màxim de cinc estudiants. En cap cas no podran superar el 10% dels empleats que tingui cada establiment d’hostaleria.

tracking