cossos especials

S'investiga el motiu del major seguiment de normes de l'Alcorà

El religiós musulmà investigat dirigeix la pregària en un dels centres de culte del país

S'investiga el motiu del major seguiment de normes de l'Alcorà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està estudiant la fusió dels dos grups que tenen actualment competències sobre terrorisme dins del nou model que es vol introduir per optimitzar els recursos i incrementar l’eficiència. Els recents atemptats a Barcelona i Cambrils han estat un toc d’alerta, segons fonts properes a l’executiu, respecte a la necessitat de disposar d’una unitat d’informació compacta que pugui fer front a l’increment de feina. La voluntat, segons les mateixes fonts, és intensificar la feina de contacte amb els organismes de seguretat d’altres països.

Les competències en matèria de prevenció i informació sobre afers relacionats amb el terrorisme estan en mans de dues unitats. Una és seguretat nacional i l’altra és el grup d’anàlisi operativa i d’investigació (GAOI). La unificació pretén eliminar possibles duplicitats en la recepció i gestió de dades i augmentar en efectivitat en poder gestionar recursos i personal des d’un sol comandament. La mesura es vol acompanyar de més dotació econòmica i de personal.

Aquests grups són els que han investigat un religiós que dirigeix la pregària en un centre d’una de les comunitats musulmanes. El religiós, segons fonts properes a la investigació, puja un parell de cops per setmana. El motiu de la investigació, tal com ja va explicar el Diari, es basa en el fet que s’ha detectat un increment del seguiment de les regles alcoràniques per part de la comunitat musulmana. Els grups d’informació han intentat comprovar, tenint en compte que l’investigat no té antecedents ni vincles coneguts amb el radicalisme, si el sensible augment del seguiment de les regles alcoràniques ve derivat d’una nova línia més estricta que pogués estar indicant el religiós musulmà. Els exemples més palpables han estat, segons fonts policials, un augment de la gent de la comunitat que practica el dejuni durant el ramadà, l’increment de l’ús del hijab per part de les dones i l’abandonament del consum d’alcohol. Els grups d’informació són conscients que hi ha hagut un increment del seguiment alcorànic general entre els musulmans europeus i aquesta seria una possibilitat que explicaria el fenomen a Andorra.

tracking