reportatge

Els evacuats pel foc es recuperen del fort ensurt

Els turistes i els veïns intenten recuperar la normalitat després de l’incendi de dilluns a la matinada que va obligar a desallotjar una vintena de persones a Vivand.

Els evacuats pel foc es recuperen del fort ensurt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi que va calcinar la part alta d’un edifici de Vivand la matinada de dilluns i que va obligar a desallotjar una vintena de persones continuava sent ahir motiu de debat. La majoria coincidia que hauria pogut ser pitjor tot i que lamentava la mort d’un gos. “Dormia i ens vam despertar pel soroll de les sirenes”, afirma la Geneviève, que s’allotjava a l’hotel Eureka i que es trobava al país per passar-hi uns dies amb unes amigues. Totes venen dels departaments francesos del Roine i del Loira i, de fet, ahir continuaven el viatge cap a Espanya com estava previst.

Asseguren que la seva agenda d’activitats no s’ha vist alterada i que malgrat l’incendi van poder continuar amb les seves activitats amb normalitat. Amb tot, reconeixen que es van emportar un bon ensurt. “Vaig obrir la finestra i se sentia pudor de plàtic cremat”, explica la Joëlle, que temia que els vidres poguessin explotar a causa de les altes temperatures. “Creia que era un atemptat”, reconeix la Geneviève. En el moment de rebre l’avís i en escoltar les sirenes de la policia i dels bombers, explica que va témer el pitjor a causa dels recents atacs terroristes dels últims mesos a Europa i en què França ha estat un dels països del continent que han tingut més víctimes. Els turistes gals reconeixen que l’actuació dels bombers i de la policia va ser molt ràpida i, de fet, no van haver de ser desallotjats i la nit de dilluns a dimarts la van poder passar a l’hotel. Algú, però, no les tenia totes. “No he dormit tranquil·la”, reconeix la Yvette.

D’altra banda, els veïns de l’edifici de Vivand segueixen allotjats a l’hotel Fènix fins que els bombers els autoritzin a tornar a casa. Dilluns a la tarda i ahir van poder entrar a l’edifici per recuperar objectes personals. La Rute, que viu a la primera planta, explica que l’afectació al pis va ser mínima i que no ha patit danys materials. En canvi, dues veïnes del tercer pis diuen que han intentat continuar amb la rutina i agreixen l’hospitalitat que han rebut tant per part de l’hotel Fènix com de l’hotel Eureka, on hi fan els àpats. “És una mica estrany perquè altera la rutina”, diu una de les veïnes que fa 16 anys que viu a l’edifici. Una altra veïna, que té dos fills de 2 i 9 anys, explica que han patit danys materials sobretot al sostre a causa de l’aigua que es va fer servir per apagar el foc. Segons l’estat de les instal·lacions i dels nivells de fum, alguns veïns podrien tornar avui a casa. “L’hotel està bé per fer vacances però saps que no n’estàs fent”, manifesta una de les veïnes. “Dins del que cap ho portem bé”, hi afegeix.

Els evacuats pel foc es recuperen del fort ensurt

tracking