fauna

Apapma no entén que no se sancionés l'ecoparc si tenia tantes mancances

Iriarte considera que no és casualitat l’anunci de millores al parc just després de denunciar-lo

Apapma no entén que no se sancionés l'ecoparc si tenia tantes mancances

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) manté la seva petició de tancament del parc d’animals de Naturlandia, tot i la nota de premsa que van fer pública diumenge els responsables de l’ecoparc on enumeraven una sèrie d’accions que s’estan realitzant per millorar la seguretat i les condicions de vida dels animals. Una llista d’actuacions que donava a entendre l’existència de mancances greus en la formació del personal del parc, en la seguretat del recinte i en les condicions de vida dels animals, i que ahir va ser criticada pel president d’Apapma, Carles Iriarte. En declaracions al Diari, Iriarte es va preguntar com se’ls va donar l’autorització per funcionar com a parc d’animals i com és que, vistes les mancances existents, des del departament de Medi Ambient “no se’ls ha sancionat més vegades”.

Des d’Apapma, que divendres va presentar una denúncia davant la policia contra els responsables directes i subsidiaris del parc i contra els propietaris de les instal·lacions de Naturlandia per la mort de l’os Torb, es considera que no és una casualitat que dos dies després de la denúncia es fes pública l’adopció per part de l’ecoparc d’unes mesures en què han col·laborat tècnics del ministeri de Medi Ambient. Iriarte va considerar que no és de rebut l’aportació dels treballadors públics i es va preguntar irònicament “si és una pràctica habitual que els funcionari prestin els seus serveis a empreses privades com la que gestiona el parc d’animals”. Va anunciar que demanaran a la ministra Sílvia Calvó explicacions sobre aquesta col·laboració.

Més enllà d’això, el president d’Apapma va insistir en que volen depurar totes les responsabilitats més enllà de la sanció administrativa de 6.000 euros que ha recaigut sobre Naturlandia i del comiat del director i del sotsdirector (l’autor dels dos trets mortals a Torb) del parc. “Tenim preguntes com ara qui hi va col·locar un vigilant sense formació i qui li va permetre entrar amb el seu rifle?”, va dir Iriarte, recordant que aquesta manca de coneixements “ha comportat la mort d’un animal protegit i en perill d’extinció i ha posat en perill la seguretat dels treballadors i dels vigilants”.

Va insistir a demanar el tancament del parc. “Estem en contra dels zoològics i Naturlandia no és ni un zoològic. És una empresa privada que fa negoci amb els animals”, va denunciar.

tracking