educació

Una Universitat d'Estiu per ampliar la capacitat de crítica dels polítics

Els assistents reflexionaran durant quatre dies sobre el binomi tecnologia-humanitat

Una Universitat d'Estiu per ampliar la capacitat de crítica dels políticsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Gràcies a la Universitat d’Estiu els polítics que hi assistim podrem ampliar el nostre criteri, ens farem persones més crítiques i podrem prendre millor les nostres decisions.” Són paraules del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, en la presentació ahir de la 34a edició de la Universitat d’Estiu d’Andor­ra, que arrenca avui a les 17.30 hores al Centre de Congressos de la capital amb un acte d’obertura presidit pel cap de Govern, Toni Martí. Una setantena de persones s’han inscrit per assistir a les vuit ponències, dues per dia, que es realitzaran fins dijous. Enguany la Universitat d’Estiu girarà entorn a la tecnologia i les humanitats, un binomi que per Jover “no sé si és antagònic o complementari”. Sí que va recordar que aquest binomi existeix des de “fa molt temps” i que en el cas de la tecnologia “és un fi o un mitjà a les nostres escoles per aconseguir resultats pedagògics”.

A la presentació hi van assistir el moderador de la Universitat d’Estiu, el professor i periodista Jean-Paul Marthoz, i els dos ponents de la primera jornada: el doctor en física i catedràtic d’història de la ciència José Manuel Sánchez Ron i el doctor en ciències, professor de tecnologies de l’educació i conseller pedagògic Marcel Lebrun. El primer parlarà sobre la tecnologia i la ciència com a motors de la història de la humanitat i l’altre sobre els reptes, els elements en joc, les condicions i els límits d’ensenyar i aprendre a l’era digital. Tots tres van coincidir a assenyalar la importància que ha tingut i que té la tecnologia en el desenvolupament de la humanitat.

El programa de la universitat inclou sis ponències més: Noves tecnologies i seguretat, a càrrec de Nicolas Arpagian; La tecnologia en la vida quotidiana: el mòbil canvia de pell, per Núria Oliver; La innovació en els sistemes alimentaris per fer front als reptes planetaris, per Olivier le Gall; La medicina en el futur, per Bartalan Meskó; Futur quàntic, per José Ignacio Latorre, i Risc tecnològic en la societat postconfiança, per José Antonio López.

Respecte al desenvolupament de la Universitat d’Estiu d’Andor­ra des del seu naixement, Jover va destacar que “el fil conductor de les 34 edicions ha estat tenir un bon programa i apropar-lo a tot­hom”. El ministre va recordar que sempre s’ha caracteritzat per la qualitat dels ponents i per estar oberta a tots els ciutadans.

tracking