política

Ballestà no veu el PS com “una alternativa”

El conseller general de DA refusa els socialdemòcrates com una opció de govern “viable” perquè no fan propostes

Ballestà no veu el PS com “una alternativa”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de DA Marc Ballestà no veu el PS com “una alternativa per liderar aquest país”. El parlamentari de Demòcrates per Andorra va carregar contra els socialdemòcrates perquè, a parer seu, no fan una oposició constructiva, aportant propostes. Ballestà posa com a exemple el debat monogràfic sobre polítiques sanitàries celebrat el 8 de juny passat al Consell General, en què el PS “no va ser capaç d’articular cap proposta ni cap alternativa al model de la majoria” i, segons va manifestar, “davant d’aquesta posició difícilment es puguin presentar com una alternativa de govern viable”.

Paraules diferents va tenir per al grup liberal, que considera que “va ser capaç d’articular una sèrie de propostes de millora al seu entendre” que “com a mínim van permetre que es poguessin establir unes bases per fer un treball conjunt d’anàlisi per veure quines mesures es poden tirar endavant”. “En alguns casos puntuals ho hem trobat, però ens hem trobat amb altres grups que bàsicament es queden en la crítica i de propostes alternatives més aviat poques”, va etzibar el demòcrata amb referència al PS.

A parer de Ballestà, “l’oposició utilitza les sessions de control de preguntes i també les demandes d’informació per posar en valor la seva feina o per tenir presència als mitjans”. “Un altre tema és valorar si aquesta mena d’actuació és realment la tasca d’oposició que s’hauria de demanar a un grup que té aspiracions de ser alternativa de govern”, va adduir. “Estem d’acord que la fiscalització i el control hi han de ser, però un grup d’oposició ha de ser capaç d’articular propostes que vagin en pro de millorar l’acció de govern o de la majoria si consideren que és necessari”, va exposar, afegint que “no es poden quedar en la simple crítica”. “Han de ser capaços de fer propostes alternatives i no n’hem presenciat gaires”, va concloure.

tracking