Política

S'amplia el termini per a esmenes a la reforma competencial

S'amplia el termini per a esmenes a la reforma competencialF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sindicatura ha decidit ampliar el termini per presentar esmenes a les lleis de competències i transferències. Els grups parlamentaris tindran fins al 12 de setembre per presentar propostes als textos, que van ser admesos a tràmit pel Consell General el 22 d’agost mitjançant el procediment d’urgència. De fet, el primer termini per presentar esmenes expirava ahir a les 13.30 hores.

Els grups parlamentaris van criticar que el Govern de Toni Martí presentés les propostes en ple mes d’agost, quan molts parlamentaris es trobaven de vacances. Al·legaven que no tindrien prou temps material per estudiar la proposta sencera i poder-hi fer les aportacions oportunes. De fet, el grup liberal va anunciar que demanaria una pròrroga fins després de la Diada de Meritxell. La petició per allargar el període d’esmenes la van presentar finalment Judith Pallarés, consellera general del grup liberal, i pels consellers generals del grup parlamentari mixt, Rosa Gili i Víctor Naudi.

El Govern té previst tirar endavant les lleis de competències i transferències almenys amb l’aval del grup parlamentari de DA i Liberals, que van anunciar fa uns dies que hi donarien llum verd. En un principi, tot feia pensar que el Partit Socialdemòcrata hi votaria a favor però no es pronunciarà fins després del període d’esmenes. El gran motiu de discrepància és el criteri per calcular el repartiment a les parròquies. El PS demana que el pes de la població sigui més gran perquè té més impacte en les finances comunals. Per la seva banda, SDP considera que la proposta és una “reformeta esbiaixada” i lamenta que no s’afronti aquesta llei després de sis anys de govern de DA. En canvi, Liberals va manifestar que hi votaria a favor atès que els comuns ja s’hi han manifestat a favor i, per tant, no veu motius per votar-hi en contra, tot i que considera que no és una reforma en profunditat.

tracking