Govern

Martí proposa el debat d'orientació per a principis de setembre

El cap de Govern concretarà els projectes a desenvolupar en el que queda de mandat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat d’orientació política tindrà lloc la setmana posterior al Dia de Meritxell. El cap de Govern va manifestar al consell de ministres celebrat ahir la intenció de comparèixer al parlament la setmana de l’11 al 15 de setembre. Toni Martí va informar ahir mateix el síndic general i els presidents dels grups parlamentaris i per tant el dia concret el fixarà la Junta de Presidents a la reunió del dia 5 de setembre.

Serà un debat d’orientació política “especialment significatiu” on hi haurà anuncis sobre els projectes que s’hauran de desenvolupar en el que queda de mandat, segons va afirmar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en roda de premsa. El ministre va destacar la rellevància del debat perquè “és el que ha de permetre enfocar el tram final de la legislatura”, i va avançar que es concretaran les propostes polítiques del pròxim any i mig. En aquest sentit, va detallar que Martí ha volgut “anticipar-se” a “un curs polític carregat, amb debats importants i qüestions cabdals”, com els projectes de llei del pressupost o de competències i transferències. Cinca va descartar, però, la possibilitat d’un avançament electoral. “La voluntat és cloure la legislatura en els terminis previstos” i per tant el debat demostra “la clara voluntat de treballar intensament en el curs polític que s’obre”.

El ministre va exposar que Martí vol comparèixer al Consell abans de participar a l’Assemblea General de l’ONU de finals de setembre. “Un desplaçament important”, va dir, perquè ha de servir per materialitzar que el Principat organitzi la cimera iberoamericana del 2019. En aquest sentit, va avançar que se celebraran diverses reunions bilaterals.

PAGAMENTS EN LÍNIA HOMOLOGATS

L’executiu va aprovar ahir el projecte de llei dels serveis de pagament i el diner electrònic que incorpora la directiva europea relativa als mitjans de pagament en línia. A més, ha de fer possible que Andorra formi part del Single Europe Payments Area (SEPA), l’espai comú europeu en el qual els mitjans de pagament estan harmonitzats. Cinca va dir que aquest pas “probablement ajudarà” que plataformes com PayPal operin al país.

Martí proposa el debat d'orientació per a principis de setembre

tracking