Muntanya

Els bombers fan dos rescats de muntanya amb helicòpter

Cap de les persones que van ser evacuades va patir ferides de gravetat

Els bombers fan dos rescats de muntanya amb helicòpterArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van haver de realitzar ahir dissabte dos rescats de muntanya amb helicòpter que van ser de caràcter lleu i, després dels quals, els afectats no van requerir hospitalització. L’avís del primer incident va ser cap a dos quarts d’una del migdia. Va tractar-se d’una jove que s’havia quedat “bloquejada” quan feia la via ferrada de Racons, segons van apuntar fonts dels mateix cos de bombers. La persona rescata era una turista que havia arribat fins a la zona del Roc del Quer, i que va trobar-se sense forces per avançar o bé per retrocedir fins a l’inici de la seva ruta. Com que la dona no va patir cap lesió, en aquest cas no va ser desplaçada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. L’helicòpter va fer-se servir, com en d’altres rescats de muntanya sense ferits, perquè per les característiques del lloc on es trobava aquesta persona, l’evacuació per l’aire, era l’única via factible.

La segona actuació dels bombers va tenir lloc a dos quarts de 3 de la tarda a l’estany de l’Estanyó, a Ordino, a 2.340 metres d’alçada, quan un home d’uns 40 anys d’edat va patir un mareig i un esvaniment, i, per tant, va haver de ser rescat també amb helicòpter, segons fonts del cos d’emergències. L’home sí que va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, si bé se li va donar l’alta poc després i es va concloure que havia patit una lipotímia, segons va explicar el cap de guàrdia del centre hospitalari andorrà.

Prevenció i preparació

Durant el periode estival hi ha més mobilitat i un augment de persones que practiquen activitats al medi natural al país. En aquests casos, el cos de bombers insisteix en la importància de seguir les mínimes mesures de seguretat, anar sempre ben preparat, hidratar-se sovint i portar la vestimenta i calçat adequat, i el material de muntanya que sigui necessari per assumir el nivell de dificultat de la ruta que s’esculli. A més, també es recomana portar el mòbil sempre a sobre, estar informat sobre el clima i mantenir la calma en cas d’accident.

tracking