Estadística

L'ús d'internet pels turistes es dobla per la desaparició del 'roaming' a la UE

El trànsit internacional d’Internet durant el mes de juliol va ser d’1,91 milions de gigabytes

L'ús d'internet pels turistes es dobla per la desaparició del 'roaming' a la UEXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’abolició del roaming dins de la Unió Europea ja es nota també al Principat. Segons les dades que va publicar ahir el departament d’Estadística, el consum d’internet de les línies de telèfons internacionals –les que corresponen als turistes– es va disparar un 103,1% el mes de juliol respecte al mateix període de l’any passat. Els usuaris titulars de línies telefòniques de fora del Principat van consumir un total d’1,91 milions de gigues.

La prohibició a les companyies de telefonia de cobrar un sobrecàrrec als clients que utilitzessin el mòbil a l’estranger va entrar en vigor el 15 de juny passat. El juliol, per tant, va ser el primer mes sencer en què els turistes van poder utilitzar el seu telèfon mòbil fora del seu país sense sobrecost i, per tant, el percentatge d’ús es va disparar. Cal destacar que el passat mes de juny el trànsit internacional ja va augmentar un 57,1% respecte al mateix mes de juny de l’any 2016.

Els més beneficiats de la fi del roaming, en relació a Andorra, són els turistes, ja que una sèrie d’operadores han decidit incloure el Principat com un país comunitari més i no aplicar roaming. El trànsit per internet durant el juliol de les línies nacionals va créixer un 48,8% pel que fa al mateix mes de l’any passat. Si se suma el trànsit per Internet dels números nacionals i dels números internacionals, en total es van consumir durant el mes passat 2,32 milions de gigues.

D’altra banda, el mes de juliol es va tancar amb 45.845 abonats de telefonia, xifra que suposa un descens del 2% en relació al mateix període de l’any passat. En canvi, sí que van augmentar el nombre d’usuaris de telefonia mòbil, concretament en un 7,3%. El nombre d’abonats es va situar en els 77.527. També va créixer, en aquest cas un 6%, el nombre d’usuaris a Internet. Durant els primers set mesos d’aquest any, en comparació amb el mateix període de l’any anterior, s’ha produït una variació percentual negativa pel que fa al volum d’u­suaris de telefonia fixa (-1,4%). L’evolució positiva s’ha produït en el nombre d’abonats a la telefonia mòbil (7,1%) i pel que fa als usuaris d’Internet (5,9%).

tracking