política

Liberals votarà a favor de la reforma comunal

El conseller Carles Naudi confirma el llum verd als textos perquè els comuns hi estan d’acord

Liberals votarà a favor de la reforma comunalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup liberal votarà a favor de la reforma de les competències i de les transferències. Així ho va confirmar el conseller general de la formació, Carles Naudi, que va explicar que hi donaran llum verd si bé considera que “no és una gran reforma”. “No hi votarem en contra si els comuns han manifestat que hi estan d’acord”, va avançar Naudi.

Malgrat que hi donaran suport, Naudi creu que la reforma competencial i de transferències “no és una reforma en profunditat”, sinó que Govern el que ha volgut és “ajustar el cinturó per donar menys diners als comuns”. El conseller liberal va afegir que amb aquestes noves lleis, els comuns hauran de cedir més sòl i que la quantitat de diners que rebran anualment serà fixa i no en funció del percentatge variable dels ingressos dels impostos indirectes. “S’ha anat a ajustar la butxaca i que els comuns tinguin menys diners”, assevera Naudi, que creu que les noves lleis provocaran que els comuns tinguin menys autogovern.

El butlletí del Consell General va admetre a tràmit i va publicar el projecte de la llei qualificada i ha donat de temps màxim fins a l’1 de setembre per presentar esmenes. Una acció que no veu amb bons ulls el mateix grup liberal, que considera que s’hauria d’haver ampliat el termini atès que alguns consellers es troben de vacances i no tindran prou temps per proposar modificacions als textos. “És molt curiós que en període vacacional es vulgui fer passar a tràmit parlamentari. A l’agost no hi ha comissions previstes i sobta que el període d’esmenes s’acabi l’1 de setembre”, va lamentar Naudi. En aquest sentit, el grup liberal ha demanat que s’ampliï perquè la resta de formacions puguin presentar amb temps les seves propostes d’esmena. L’objectiu del grup liberal és que aquest termini s’allargui, com a mínim, fins a la Diada de Meritxell. Naudi va considerar que el temps establert fins a l’1 de setembre és “una manca de tacte per part del grup de la majoria”. Va justificar que cal ampliar els marges com es fa amb les respostes a les preguntes i demandes d’informació dels diferents partits que van ser entregades abans de les vacances i el termini de les quals no s’acaba fins a l’octubre. El conseller liberal va considerar que les esmenes són “enriquidores” perquè contenen “petites connotacions que cada grup parlamentari i cada conseller vol aportar”.

tracking