Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
seguretat

Martí diu que plantejarà un "gran pacte" per "reforçar la policia"

El cap de Govern ha manifestat que malgrat calen efectius, el cos està fent "una gran feina i la seguretat està garantida"
El cap de Govern, Toni Martí, signant al llibre de condolences a l'ambaixada d'Espanya.

Martí diu que plantejarà un "gran pacte" per "reforçar la policia"

El cap de Govern, Toni Martí, signant al llibre de condolences a l'ambaixada d'Espanya.

M.F.
Actualitzada 21/08/2017 a les 12:49
El cap de Govern, Toni Martí, ha posat en relleu que en el debat d'orientació política vol "plantejar un gran pacte" per "reforçar la policia" ja que considera que cal dotar de més mitjans humans el cos. D'aquesta manera, ha manifestat que tot i que darrerament s'han convocat noves places cal continuar dotant la policia de més efectius perquè darrerament hi ha hagut moltes baixes.

El cap de Govern, que ha fet aquestes manifestacions després de signar al llibre de condolences que s'ha instal·lat a l'ambaixada d'Espanya amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils, ha destacat que "cada vegada hi ha més feina" per a la policia i que per exemple caldrà crear una unitat en qüestió de terrorisme, per tenir les eines necessàries per lluitar contra aquest tipus de delictes, i ha recordat també que caldrà una de frau fiscal i més efectius que vetllin per la qüestió del joc quan el casino estigui en marxa, entre d'altres. Per aquest motiu, creu que tot i que des de l'executiu s'ha fet un esforç per incrementar els efectius, de fet s'han creat 50 places darrerament, cal que les diferents forces polítiques es posin d'acord perquè la policia pugui tenir els efectius necessaris per fer la feina. Malgrat les mancances, ha destacat, estan fent "una gran feina i la seguretat està garantida", tot i que en certs moments hi poden haver dificultats per exemple per cobrir les patrulles nocturnes.

Martí s'ha desplaçat a l'ambaixada d'Espanya aquest matí per signar al llibre de condolences que avui i demà s'ha instal·lat a l'ambaixada. Hi ha anat acompanyat del síndic general, Vicenç Mateu, i dels ministres Jordi Cinca, Jordi Torres i Maria Ubach. El cap de Govern ha remarcat que ha volgut expressar que els atemptats han "colpejat dues ciutats molt estimades" pels andorrans. Ha afegit que "malauradament" de ben segur que hi haurà nous atacs i que cal estar preparats "dins la serenor". Per això ha manifestat que dimecres es reunirà amb les cònsols d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany "per seguritzar" encara més certes zones, fent-ho "sense condicionar la lliure circulació" de persones. Pel que fa als controls a les fronteres, ha remarcat que es mantindran en coordinació amb les forces de l'estat veí del sud.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha dit que ha volgut expressar en el seu missatge al llibre de condolences "la germanor del poble andorrà", dels consellers generals i d'ell mateix davant "uns atemptats tan tristos" i ha volgut subratllar "la proximitat" d'Andorra amb les dues ciutats que han estat víctimes dels atemptats.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts