ponències

La 30a Diada andorrana debat l'acord d'associació amb la UE

La ministra d’Exteriors hi farà una ponència sobre les oportunitats de futur

La 30a Diada andorrana debat l'acord d'associació amb la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 30a Diada andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu, que organitza la Societat de Ciències, debat avui a Prada de Conflent l’acord d’associació amb la Unió Europea a través de diverses ponències de polítics, experts i personalitats del país. La jornada comença a 2 quarts de 10 del matí i acollirà la intervenció, entre d’altres, de Maria Ubach, ministra d’Afers Exteriors, que farà una ponència anomenada l’Acord d’Associació Andorra - Unió Europea: una finestra d’oportunitats. També hi intervindran Manuel Montobbio, ambaixador del regne d’Espanya, diplomàtic i escriptor; Pere López, conseller general i president del grup parlamentari Socialdemòcrata; Josep Pintat, empresari i president del Grup Parlamentari Liberal i Maria Martisella, consellera general de Demòcrates per Andorra. A la tarda, la jornada començarà a les 3, i una de les ponències destacades serà la d’Eric Jover, ministre d’Educació i Ensenyament Superior, que oferirà una conferència de títol: L’acord d’associació, una porta oberta al futur per als nostres joves.

La diada també tindrà les aportacions no presencials dels excaps del Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu, Marc Forné, i Òscar Ribas. A més, i entre d’altres, s’exposarà l’opinió de Jocelyne Caballero, ambaixadora de la República Francesa a Andorra.

L’objectiu, en el marc de la 49a Universitat Catalana d’Estiu és, segons els organitzadors, “conèixer les especificitats andorranes que cal preservar, tenint en compte no únicament l’economia, sinó també la sobirania” i “fomentar els debats comunals i generals”.

tracking