atemptats a catalunya

L'autor de l'atac de Barcelona és un dels cinc terroristes abatuts a Cambrils

La policia va detenir ahir a Ripoll i Alcanar quatre presumptes implicats en l’atemptat

L'autor de l'atac de Barcelona és un dels cinc terroristes abatuts a Cambrilsefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home que conduïa la furgoneta que dijous a la tarda va atropellar mortalment tretze persones i en va ferir 130 més a la Rambla de Barcelona va ser abatut a trets ahir pels mossos d’esquadra. Va ser durant un tiroteig que hi va haver al passeig marítim de Cambrils la matinada d’ahir i que va acabar amb la mort de cinc terroristes –quatre disparats per la mateixa agent– que van atropellar amb un turisme diverses persones a la població tarragonina, una de les quals va acabar morint a l’hospital, mentre que sis més van resultar ferides. Fonts de la lluita antiterrorista van informar a mitjans espanyols que es tracta de l’autor de l’atemptat de Barcelona, Moussa Oukabir, un jove de 17 anys nascut a Ripoll i amb nacionalitat i passaport marroquí, tot i que encara no ha estat oficialment identificat.

Paral·lelament, els mossos d’esquadra van detenir ahir quatre persones per la seva presumpta relació amb els dos atacs. Segons les fonts de la lluita an­titerrorista, els implicats pretenien perpetrar un cop molt més gran del que van acabar duent a terme a la capital. El volien fer amb els explosius que estaven preparant a la casa d’Alcanar que van ocupar il·legalment ja fa mesos i que dijous va acabar volant pels aires en detonar un dels artefactes. Els equips de rescat van localitzar entre les runes el cadàver d’un suposat terrorista i van trobar restes biològiques d’un altre, segons van informar els mossos d’esquadra. Aquest extrem va propiciar l’aparició de quatre escenaris diferents repartits per tot el territori català. Barcelona, amb una furgoneta que es va abraonar contra la multitud a tota velocitat al llarg de més de mig quilòmetre; Cambrils, on van morir cinc membres d’aquest escamot desarticulat; Ripoll, on es van detenir tres persones d’entre 21 i 34 anys d’origen marroquí –menys un, nascut a Melilla– i sense antecedents per terrorisme; i Alcanar, amb morts i un arrestat que va resultar ferit després de l’explosió. Un dels detinguts a Ripoll és el germà del conductor de la furgoneta.

El major dels mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero, va explicar ahir que la cèl·lula portava mesos preparant “un o diversos atemptats” a Barcelona de “major abast” que els duts a terme, ja que la deflagració d’Alcanar els va deixar sense el material explosiu que preparaven. Amb els quatre terroristes detinguts i els cinc abatuts a Cambrils, la policia creu haver identificat la majoria de membres implicats en el que defineixen ja com un grup terrorista. Els terroristes van llogar fins a tres vehicles per cometre els atacs, tots ells localitzats per la policia catalana a Barcelona, Vic i Cambrils. A més, els cinc de Cambrils portaven cinturons amb explosius que van resultar ser simulats.

L'autor de l'atac de Barcelona és un dels cinc terroristes abatuts a Cambrils

tracking