Afluència estival a l'alça

Torres Arauz diu que l'afluència de turistes a l'estiu va “en creixement”

L’afluència al Funicamp puja un 10% més del previst, amb uns 400 visitants per jornada els dies d’obertura del mes de juliol

Homenatge a dos dels padrins de més edat de la parròquia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va afirmar ahir que l’afluència de turistes i visitants a Encamp va “en creixement” a l’estiu, motiu pel qual el comú centra ara els esforços “a complementar amb activitats, especialment de turisme esportiu”, els mesos que queden fora de la plena temporada estival, “més que no pas juliol i sobretot agost”. Tor­res va dir que agost és un mes en què “arriben molts turistes” a ter­ritori encampadà i va sostenir que està sent un estiu especialment bo pel que fa a l’afluència de turistes i visitants. Ho va exemplificar amb les xifres “de creixement del Funicamp”, que se situen un “10% més de l’esperat”. La previsió inicial era la d’arribar a les 22.000 persones.

Segons Jordi Torres, “el mes de juliol acostumava a ser el mes fluix, i sumava entre 200 i 300 persones diàries, mentre que aquest any hem arribat a 400”. A l’agost, de moment, la xifra s’està situant “per sobre de les 500 i 600 persones” diàries que s’acostumava. La comparativa fa pensar que “quan el giny tanqui temporada al setembre haurà crescut de manera considerable, perquè ara mateix cada dia està pujant més gent que l’any passat”, va avançar Torres.

El cònsol major va assegurar que ha pogut parlar amb hotelers, durant la celebració dels tres dies de festa major que acabaven anit, i que la valoració “és bona”. Malgrat que la xifra d’ocupació hotelera del juliol hagi estat a Encamp del 46,31% –la dada més baixa de les set parròquies–, Jordi Torres va defensar que els hotelers amb els quals ha pogut parlar “han fet palès que és dels anys que estan treballant més”. Així mateix, Torres també va dir que els dies de festa major han estat satisfactoris, “amb molta participació” i “aglomeració de jovent”.

Pla de dinamització comercial

El cònsol major d’Encamp va avançar també ahir que el comú d’Encamp pretén tirar endavant el seu propi pla de dinamització comercial i que espera tenir-lo enllestit a final d’aquest any o principi del 2018. En aquest sentit, va dir que existeix un primer dossier que suma el treball d’anàlisi fet per corporacions anteriors, i que es contemplaran diverses accions, com per exemple la millora de l’entorn urbà del Pas de la Casa. “Ens estem plantejant si [el pla estratègic] el fem directament des del comú o contractem una empresa externa que l’elabori. [L’objectiu és] reactivar el que és Encamp i el Pas de la Casa”, va comentar Jordi Torres.

Paral·lelament, Torres va subratllar que el comú participa activament a fer possible les activitats de dinamització que proposen associacions de veïns i comerciants, tant del nucli d’Encamp com del Pas de la Casa.

Des de la minoria encampadana, tant Jordi Troguet, dels Liberals, com Joan Sans, del Partit Socialdemòcrata, van mostrar-se ahir crítics amb el que consideren que és la “manca” d’oferta que hi ha al comú com a activitats d’estiu. Jordi Troguet va remarcar que “veiem que no es fa gran cosa, per no dir res, a nivell d’estiu”. El conseller liberal va recordar que no s’aprofita prou el fet que “Encamp té unes tirolines, té un rocòdrom a dalt dels Cortals, i molta muntanya”.

Aprofitar l’oferta existent

Per al conseller de la minoria, Jordi Troguet, “si ens desplacem a altres parròquies veiem que està tot ple, tot menys Encamp”. Segons Troguet, “als Cortals d’Encamp, dimarts no hi havia gairebé ningú”, i “precisament caldria aprofitar l’oferta existent per oferir més activitats”. D’altra banda, Joan Sans va posar sobre la taula que des del PS “s’ha reclamat una taula [de diàleg] amb una implicació molt més gran entre el teixit associatiu i el teixit empresarial, i és quelcom que des de l’administració no s’ha sabut acompanyar fins ara”.

Sans va puntualitzar que el comú encampadà es limita “a atorgar una subvenció perquè estiguin contentes les associacions, tant de la vila d’Encamp com del Pas de la Casa, però es programa i es contraprogramen activitats paral·lelament i sense cap tipus de connexió” ni diàleg amb les entitats. Pel conseller del partit socialdemòcrata, el que manca, doncs, és que comú i teixit associatiu i empresarial de la parròquia puguin “acompanyar-se els uns als altres, buscant els recursos que calgui per donar una oferta cultural i turística més àmplia, com la que hi ha a d’altres parròquies”, una tasca que ha de fer possible “el propi comú”, segons Joan Sans.

EL COMÚ DIU QUE LI INTERESSA QUE SAETDE EXPLOTI EL TERRENY DE CONCÒRDIA

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va admetre ahir que a la parròquia li “interessa” que Saetde pugui desenvolupar la seva activitat als terrenys de Concòrdia, sobre els que el comú posa de termini fins a final d’any perquè la societat presenti la documentació on demostra que es troben dins de la concessió de Pas de la Ca-sa-Grau Roig. Aquesta documentació ha de permetre desencallar l’acord d’intencions que va signar-se el 29 de setembre del 2015. Si finalment Saetde no la presenta o resulta que el terreny no forma part de la concessió, com defensa el comú d’Encamp, Jordi Torres va explicar que el pas a seguir serà la convocatòria d’un concurs al respecte on es podria postular Saetde. D’entrada, la posició del comú és que el terreny no “entra a la concessió”, malgrat que “en l’últim judici va haver-hi una sèrie de documents que van generar-nos el dubte”. El cònsol va fer les declaracions en el marc del darrer dia de festa major. Precisament, a la missa de Sant Roc, va assistir-hi el ministre d’Ordenament Territorial, també de nom Jordi Torres, que va expressar que el Govern està “tranquil” al respecte de la demanda a la Batllia de Viladomat per la plataforma. “Vam resoldre el recurs administratiu en base a la resolució de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU), en què hi ha tècnics dels comuns” va dir.

SENTIT HOMENATGE A DOS DELS PADRINS DE MÉS EDAT DE LA PARRÒQUIA

Josep Maria Mas Pons i Maria Martisella Font, de 90 anys, van ser ahir els padrins de més edat homenatjats per la comissió de festes d’Encamp. Mas, que va ser segon cònsol, conseller general i subsíndic, i Martisella, que durant anys va tenir una botiga de queviures a Encamp, van rebre la placa de reconeixement amb emoció i entre familiars.

tracking