'cas bpa'

La Batllia dona a Perú les dades dels suborns fets a través de BPA

La Batllia dona a Perú les dades dels suborns fets a través de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha entregat a les autoritats judicials peruanes les dades que confirmen el pagament de vuit milions de dòlars en suborns per part de la constructora Odebrecht a canvi de la concessió de la construcció de les línies 1 i 2 del metro de Lima, segons expliquen mitjans del país sud-americà. La documentació entregada per la Batllia mostra com l’ex-viceministre de comunicacions Jorge Cuba va rebre 6,25 milions de dòlars a través de Banca Privada d’Andorra del compte d’una societat offshore anomenada Hispamar International Corp. La Batllia ha identificat com a representant de la societat Víctor Enrique Muñoz Cuba, cosí de l’ex-viceministre.

Segons el text tramès des d’Andorra, “en els mateixos documents d’obertura s’explica que el client [el cosí de l’ex-viceministre] ha estat presentat pel grup Odebrecht i que és un soci estratègic de l’empresa al Perú en treballs de construcció”. La documentació també indica que el compte d’Hispamar va tenir altres operacions. Va rebre diners de Kleinfield i Aeon Group, societats que Odebrecht utilitzava per als suposats suborns a través de BPA, i també de comptes de la Xina, Letònia i el Regne Unit. L’altre funcionari presumptament subornat, Edwin Luyo, va rebre també més d’un milió d’euros. Des d’una societat lligada a Edwin Luyo també es van enviar diners a l’ex-viceministre Jorge Cuba. Les tres societats offshore que haurien mogut els diners dels suposats suborns a través de BPA són Hispamar, Julson International i Oblong International.

Amb les dades enviades des d’Andorra es completa així la confirmació de com es van repartir els vuit milions de dòlars en suborns que els responsables d’Odebrecht van reconèixer haver pagat a canvi de la concessió de les línies 1 i 2 del metro de Lima.

tracking