justícia

El sindicat de policia portarà al Constitucional el cas de les escoltes

Ho ha decidit després que Corts hagi desestimat un incident de nul·litat d’actuacions

El sindicat de policia portarà al Constitucional el cas de les escoltesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), Salvador Prieto, va confirmar ahir en declaracions al Diari que el sindicat presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la decisió del Tribunal de Corts de dictar l’arxivament del cas de les escoltes telefòniques que hi va haver a la seu central de la policia entre el 2008 i el 2010. El comitè executiu del CFPA ha pres aquesta decisió després de presentar un incident de nul·litat d’actuacions a Corts, el tràmit previ obligatori per a poder presentar un recurs al Constitucional, que ha estat de nou desestimat per part d’aquest tribunal. El sindicat considera que l’arxivament de la causa atempta al seu dret a obtenir una resolució fonamentada en dret i a gaudir d’un procés degut, és a dir, que estaria violant l’article 10 de la Carta Magna. El CFPA ha pres la decisió d’anar al Constitucional, però encara no sap quan presentarà el recurs d’empara.

Corts va decidir arxivar el cas de les escoltes policials –prèviament ho havia fet l’instructor de la causa– en considerar que malgrat que en l’època dels fets hi va haver una sèrie de telèfons a diferents despatxos de l’edifici de la policia que gravaven constantment les converses, no hi va haver cap voluntat de fer-ho. El tribunal també va assenyalar que si les converses es van gravar va ser perquè el sistema que s’utilitzava era obsolet i que a l’hora d’arreglar una avaria, els tècnics que ho van fer van posar un sistema de gravació permanent.

L’arxivament del cas va comportar l’exoneració de l’exdirector de la policia, Joan Ramon Peralba, i de l’excap d’assumptes interns i encarregat del sistema de gravació Ramon Sancho. Tots dos van ser destituïts pel Govern el febrer del 2014.

Amb el recurs al Constitucional, el sindicat policial vol que s’acabi jutjant un cas que des del CFPA es considera “gravíssim” pel fet que hi va haver unes “escoltes il·legals”. El col·lectiu considera que tant Joan Ramon Peralba com Ramon Sancho són responsables de les punxades.

tracking