Doble condemnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de nacionalitat francesa i una dona de nacionalitat russa que havien estat parella van ser condemnats pel Tribunal de Corts per les disputes que van protagonitzar després de separar-se. Els magistrats van desestimar el recurs d’apel·lació de l’exmarit i van ratificar les sentències per un delicte menor d’amenaces contra l’exdona i per injúries i resistència a la policia. Els magistrats, per tant, mantenen la pena de dotze mesos de presó, els quals són ferms els que ja ha complert preventivament, i la resta són condicionals amb un termini de suspensió de la condemna de dos anys. Alhora es ratifica la multa imposada per al condemnat de 3.000 euros i la prohibició de contactar amb l’exdona durant tres anys. També se li imposen 2.750 euros de multa per una contravenció penal de lesions doloses, per coaccions lleus i per trucades i enviament de correus electrònics amb la finalitat d’atemorir. A més, se’l condemna a pagar les despeses processals pel recurs que finalment ha estat desestimat.

La dona –que no va presentar cap recurs– també va ser condemnada en primera instància per un delicte de lesions doloses. Se li va imposar una pena d’un mes d’arrest domiciliari condicional amb un termini de suspensió de la condemna de dos anys i una multa de 1.000 euros. L’home ha d’indemnitzar l’exparella amb 2.500 euros en concepte de responsabilitat civil i la dona li ha de pagar a l’exmarit 908 euros pel mateix motiu.

Els fets es remunten entre final del 2008 i principi del 2010. La parella es va separar al maig del 2008 i la mare es va quedar amb la custòdia dels dos fills. El tribunal considera que l’home es va introduir de manera contínua en la vida de l’exdona amb la finalitat de “pertorbar-la i condicionar-la”. El tribunal va considerar provat que l’home va agafar l’exdona pel coll un cop després d’una discussió, que va amenaçar-la de mort mentre passejava amb la filla menor i que la va insultar mentre estava amb una amiga. Els magistrats també van provar que ell va enviar missatges injuriosos a una de les amigues de l’exparella per crear-li malestar i que també va insultar l’advocat de la dona. Quan la policia va arrestar-lo a casa seva, va mostrar resistència i va empènyer l’agent que l’immobilitzava.

La dona va ser condemnada per escanyar l’home i provocar-li una contusió cervical un dia que l’exmarit es trobava davant del seu domicili per recollir la filla menor de la parella.

tracking