Les importacions sumen 109 milions al juliol i igualen les xifres del 2016

El capítol de transport augmenta un 46,8% i el de joieria baixa un 26,4% respecte de fa un any

Les importacions sumen 109 milions al juliol i igualen les xifres del 2016

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El volum d’importacions s’ha mantingut al juliol en nivells similars als registrats fa un any. Les dades fetes públiques per Estadística indiquen que la mercaderia que ha arribat al Principat assoleix un valor de 109,08 milions, la mateixa xifra registrada el juliol del 2016. En aquella ocasió la partida més elevada va ser la de vestit i calçat, seguida d’alimentació, farmàcia i perfumeria, i transport, i el juliol passat les importacions estaven encapçalades pel capítol de transport, amb els altres tres al darrere.

Pel que fa a la variació en cada sector, la comparativa mostra un augment del 46,8%, cinc milions més, en transport, que suma ara 17 milions davant dels 11 del període anterior. Gairebé la totalitat de la resta de partides han descendit durant l’últim mes analitzat respecte del que va succeir fa un any. La caiguda percentual més acusada, un 26,4%, es registra en joieria, amb un milió menys de mercaderia importada, i també es notable la baixada en construcció, gairebé un 14% per sota. Tanmateix, en el volum global la rebaixa més gran afecta farmàcia i perfumeria perquè baixen 1,4 milions.

En el general dels primers set mesos de l’any les importacions evolucionen a l’alça amb una pujada del 7,6%, en passar el valor total dels 671 milions del 2016 als 722 acumulats aquest exercici. L’increment més destacat es produeix en els apartats de transport i energia, que sumen gairebé 35 milions més.

El recull d’Estadística mostra també la variació del capítol de les exportacions que s’han fet des del Principat. El valor total arriba a 9,16 milions al juliol, que representa un creixement del 12,7% respecte de fa un any, amb gairebé un milió de diferència. Els ascensos més positius es registren en begudes i tabac, farmàcia i perfumeria, i en transport.

CREIX L'ENTRADA DE GASOLINA

Estadística també va donar a conèixer ahir les xifres d’importacions de carburants, que revelen un ascens al juliol de la compra de gasolina sense plom del 3,5% en comparació al mateix mes del 2016. El volum global d’entrada de carburant se situa en 12,76 milions, que representen un 0,5% més que fa un any, amb un descens notable del fuel domèstic, que baixa un 10,2%. El que no varia és el nombre de litres importats en els primers set mesos del 2017 respecte al mateix període anterior amb 100 milions, ja que baixa el fuel domèstic però pugen gasolina i gasoil.

tracking