La policia fa 44 detencions en un mes de controls d'alcoholèmia

Els agents van realitzar 1.660 proves durant la campanya d’estiu, de les quals 71 van ser positius, xifra que representa un 4,28% del total

La policia fa 44 detencions en un mes de controls d'alcoholèmiaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya d’estiu contra l’alcohol i les drogues al volant que va realitzar la policia entre final de juny i principi d’agost va finalitzar amb un balanç 1.660 controls efectuats, dels quals 71 van donar positiu i una persona més va refusar fer-se la prova. Això representa un percentatge del 4,28%, un resultat que duplica el de l’any anterior, que amb prou feines va superar el 2%. Enguany, 27 persones han rebut sancions administratives per registrar una taxa d’alcohol entre 0,51 i 0,8 g/l, i 44 més van ser arrestades per superar els 0,8 g/l. Un d’aquests dar­rers, a més, conduïa sota els efectes de les drogues. En total, sis de les persones detingudes es van veure involucrades en accidents de trànsit que van causar danys materials, però una ho va fer en un que va causar ferits. Segons les xifres policials, només dos arrestats van superar els 2 g/l (2,26 i 2,31), quatre més es van quedar entre 2 i l’1,61 g/l, i els grups més nombrosos, i empatats a 19 casos, estan entre 0,81 i 1,2 g/l, i entre 1,21 i 1,6 g/l.

Distribuint les dades, els homes són el col·lectiu que més detencions va sumar, amb 35, per només nou noies. A més, 39 eren residents al país per cinc que no ho eren. Les franges d’edat són un altre dels punts calents de les dades aportades per la policia, ja que el col·lectiu que més arrestos ha suposat són els joves d’entre 18 i 25 anys, amb 18 casos. Els adults de 26 a 40 anys representen 16 detencions i una mica enrere queden els majors de 40 anys, amb 10 casos. Aquestes dades es contraposen amb les de l’any passat, i el col·lectiu més jove s’enfila al primer lloc quan el 2016 estava a la cua amb 7 casos. Aleshores era el grup intermedi qui va liderar aquest particular rànquing.

Campanya de sensibilització

Aquesta campanya, que s’emmarca en el pla d’actuació que preveu el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, tenia l’objectiu de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir sota els seus efectes, però les dades revelen que entre el 2016 i el 2017 la situació no ha fet una evolució positiva, ja que dels 2.162 controls que es van realitzar l’any passat, només 46 van donar positiu, una xifra inferior a la d’enguany. En conseqüència, també han augmentat tant el nombre de persones que van rebre una sanció administrativa com els detinguts, que aleshores van ser 29.

Hores amb més detencions

La majoria de controls d’alcoholèmia de la campanya d’enguany es van realitzar entre les sis de matí i les dues del migdia. En total es van fer a 628 persones, i va donar un resultat de quatre sancions i set detencions. Per contra, a la franja nocturna es van realitzar 488 controls, l’última franja en aquesta estadística, i va sumar 18 sancions i 33 detencions. La resta del dia es van realitzar 544 controls, que van deixar un balanç de cinc persones sancionades i quatre més, detingudes.

MIG MILER DE TESTS MENYS RESPECTE A L'ANY PASSAT

Durant la campanya d’enguany es van fer 1.660 controls a les carreteres del país, entre el 30 de juny i el 7 d’agost, i això representa gairebé 500 menys que l’any passat. Aleshores la xifra total va superar els 2.100, encara que van tenir menys dies, ja que amb prou feines va durar un mes exacte, del 18 de juliol al 14 d’agost. També destaca que la franja horària nocturna és on més se’n van fer, ja que representen més de la meitat, però enguany només van ser una tercera part, sent l’última d’elles. El que no varia és que és el marge de temps on més detinguts es van produir respecte a la resta del dia, 27 el 2016 i 33 el 2017.

tracking