Laboral

Els monitors d'esquí reclamen noves condicions per treballar aquest any

Treball ha fet set inspeccions a les societats de les estacions per la denúncia d’irregularitats

Els monitors d'esquí reclamen noves condicions per treballar aquest any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Monitors d’Esquí ha demanat a les estacions els contractes per a la propera temporada i encara no ha obtingut resposta, però confia que fixin noves condicions i que s’eliminin les que denuncia que vulneren els drets dels assalariats. El president del col·lectiu, Carles Iriarte, sosté que “els contractes anteriors no complien la llei i esperem les condicions per veure si ens interessa treballar a pistes, als d’aquí i també perquè els coneguin els que venen de fora”, i assegura que l’associació vol resoldre el conflicte existent amb els dominis esquiables, “i continuem en espera i estem disposats a seure en una taula”. Adverteix, però, que tot i que són “molt pacients i pedagògics i busquem el diàleg, si els contractes per a l’hivern van en la mateixa línia i no compleixen el Codi de relacions laborals no ho permetrem i la denúncia serà immediata, però esperem no arribar a aquests termes”.

Les irregularitats que van motivar dues denúncies de l’associació a Inspecció de Treball fan referència “a l’import del salari i a les condicions de pagament”, perquè ressalten que “vulneren els drets dels treballadors”, i precisa Iriarte que van arribar després que reiteradament es comuniqués a les estacions “que a les nòmines hi havia errors i que continués l’incompliment de la patronal perquè estaven fora de la llei”. Les denúncies del col·lectiu del març i del maig contra EMAP, Secnoa, Saetde i Ensisa van donar lloc a set inspeccions de Treball entre l’abril i el juny, segons es detalla des del Govern en una resposta escrita a la consellera independent Sílvia Bonet, i en la qual no s’especifiquen les conclusions perquè s’està revisant i analitzant la documentació requerida a les empreses per decidir si s’incoa expedient sancionador o s’arxiven les actuacions.

El col·lectiu de monitors no té cap informació sobre les denúncies, “esperem que estiguin resoltes en breu”, apunta el president, que afegeix que desconeixen si Inspecció ha trobat més irregularitats de les que l’entitat va denunciar sobre els salaris. Recorda que la resolució influirà en els contractes de la temporada i en les converses que tenen amb el ministeri i per això confien que no es dilati gaire. La decisió de Treball, recalca Iriarte, servirà “perquè es restableixin els drets dels monitors d’esquí aquest any i les contractacions es comencen a fer ja al setembre, i condicionarà que s’ha de complir sí o sí el Codi de relacions laborals perquè la llei és igual per a tots els assalariats”, conclou.

tracking