camps de neu

Toni Martí insta les estacions d'esquí a impulsar el forfet únic

El cap de Govern anima el sector a col·laborar i mantenir-se a l’avantguarda

Toni Martí insta les estacions d'esquí a impulsar el forfet únic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, ha instat els cònsols que representen els camps de neu del Principat i a Joan Viladomat a plantejar la venda d’un forfet únic per a totes les estacions d’esquí. Aquesta és una de les propostes que Martí va fer-los en la reunió de fa unes setmanes, a partir de la qual després va enviar-los una carta animant-los a resoldre els conflictes al sector. El mateix Martí va explicar-ho ahir, tot insistint que cal “fer una reflexió conjunta a l’entorn de la neu, que és patrimoni de ningú i de tots” i “un pilar econòmic” que el país “té molt consolidat”. Per Martí, les estacions andorranes “són pioneres als Pirineus” i estan “molt avançades” també respecte “dels Alps”.

D’altres plantejaments del cap de Govern passarien per la inversió en la millora dels accessos als sectors de neu i la possibilitat de crear aplicacions conjuntes amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT). Segons Martí, “les propostes més importants han de sorgir de la reflexió conjunta”, i per això preveu que aviat hi hagi una segona reunió amb els responsables de les estacions.

“Ells també es van comprometre que es reunirien per treballar conjuntament, serà un final d’any apassionant si volem fer les coses en positiu”, va apuntar Martí.

La venda conjunta, realista

Pel que fa al forfet conjunt, Martí va assegurar que la possibilitat és realista. “Cal que parlem de tot, la neu és un producte nacional. Avui dia hi ha estacions que van millor que d’altres, però totes sumen”, va mostrar-se convençut.

L’ambient que Martí va percebre en la reunió amb els cònsols “és que és important que si som pioners, reflexionem per ser-ho també d’aquí a 10 o 15 anys”. Quant a la confirmació de la FIS sobre la necessitat de la plataforma a l’Avet, Martí va dir que “quan es facin les finals de la Copa del Món”, s’omplirà l’Avet i l’Àliga “per a satisfacció del poble andorrà”.

tracking