meteorologia

La tempesta causa inundacions i esllavissades i avaria el Funicamp

Els bombers van realitzar cinc sortides per inundacions d’habitatges i per caiguda de rocs

La tempesta causa inundacions i esllavissades i avaria el FunicampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intensa tempesta que va caure la matinada d’ahir, amb pedregada inclosa, va provocar algunes incidències en forma d’inundacions i esllavissades. Tot i que no hi va haver cap conseqüència greu, el servei de bombers va realitzar cinc sortides per fuites i inundacions en edificis de la Massana, Encamp i Andorra la Vella. A més, es va produir una esllavissada a la carretera de Canòlich i una altra a la urbanització Hort de Godí d’Encamp.

Per altra banda, els bombers van haver d’actuar per la caiguda d’un roc a Santa Coloma, a la part de darrere de la botiga Interesport, que no va provocar problemes però va requerir la intervenció d’un geòleg del Govern per fer-se càrrec de la retirada de la pedra.

El temporal es va sentir amb força a diversos punts del país durant la matinada d’ahir i va deixar precipitacions en forma d’aigua i de pedra. Les estacions meteorològiques de les Salines, les Bordes de Setúria i Arcalís van registrar fins a 55, 52 i 51 litres per metre quadrat, respectivament, mentre que al Roc de Sant Pere, a Grau Roig i a la Comella se’n van localitzar 35, 32 i 26.

Avaria al funicamp

El temporal també va tenir conseqüències al Funicamp, que va estar inoperatiu tot el matí d’ahir i va deixar sense telecabina els ciutadans que volien anar a veure l’arribada de la Purito als Cortals d’Encamp.

El cònsol major, Jordi Torres, va explicar que la pedra va trencar els sistemes de seguretat d’unes quantes pilones del Funicamp i es van haver d’anar a buscar peces perquè no n’hi havia prou de recanvi, fet que encara va retardar més l’obertura de la infraestructura. Els operaris hi van estar treballant des de les set del matí per revisar tot el sistema de seguretat pilona per pilona. Finalment el telecabina, que ahir era de franc amb motiu de la Purito, va poder tornar a obrir al públic a tres quarts de tres de la tarda.

L’avaria va fer que els seguidors de la cursa ciclista que volien veure el tram final i la meta de prop ho haguessin de fer en cotxe aparcant a la carretera que porta als Cortals d’Encamp i fent uns metres a peu.

LA PEDREGADA, LA TERCERA EN UN MES, MALMET ELS CAMPS DE TABAC DEL PAÍS

L’episodi de calamarsa d’ahir va afectar especialment els cultius de tabac, provocant en molts casos la pèrdua de bona part de les plantes, que ja han fet la crescuda. Aquesta nova tempesta de pedra se suma a la que hi va haver el 21 de juliol i també a la del dia 10 del mateix mes, que ja van malmetre els camps de tabac del país.

La tempesta causa inundacions i esllavissades i avaria el Funicamp

tracking