El comú tanca els Pouets i l'empresa inicia el retorn dels cotxes

Marsol afirma que és un cessament “provisional” de l’activitat en espera de si Dionis SLU presenta o no la documentació

El comú tanca els Pouets i l'empresa inicia el retorn dels cotxesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tancament cautelar de l’aparcament els Pouets explotat per Dionis SLU era ahir una realitat de ple efecte. El pàrquing estava tancat i a la porta, amb els semàfors d’entrada en vermell, s’hi podia llegir l’ordre d’execució forçosa signada divendres per la cònsol major, Conxita Major, un cop obtingut l’aval de la Batllia. Marsol va explicar ahir que es tracta d’una clausura “provisional” en espera que “l’empresa presenti la documentació que se li ha requerit”. Si no el comú proposarà al setembre “la resolució de la concessió”, va apuntar.

Marsol va assegurar que l’execució de l’ordre de tancament s’havia dut a terme sense incidències i que l’empresa estava facilitant la recollida del vehicle als usuaris que hi tenien el cotxe en el moment que havia cessat l’activitat a la instal·lació.

Un agent de circulació supervisava al migdia l’entrada de l’aparcament perquè no es produís l’accés de cap vehicle, mentre que un empleat de l’empresa atenia aquells que acudien a buscar-hi el cotxe. El missatge que es donava als abonats era de tranquil·litat i s’explicava que es tractava d’una situació temporal.

Segons ha pogut saber el Diari, l’empresa comunicava als seus clients que, en els propers dies, trobarien sempre algú a l’aparcament que els permetés retirar el vehicle. El comú va prendre la decisió de demanar-ne la clausura després que l’empresa no els fes entrega, malgrat haver-ho demanat en reiterades ocasions, dels certificats industrials requerits ni de la prova escrita de “les assegurances civils obligatòries”, segons havia explicat ja la cònsol major els últims dies. Després d’emetre l’ordre de tancament, el comú va recórrer a la Batllia per fer-la efectiva. L’administració de justícia va emetre l’aute corresponent divendres passat.

L’ordre d’execució del tancament, que es podia llegir ahir a l’exterior de l’aparcament, especifica la prohibició “amb caràcter provisional i cautelar” de “l’entrada de cap vehicle a l’aparcament, amb l’obligació del concessionari de retornar als usuaris els vehicles que es trobin a l’interior del local fins que l’aparcament hagi estat desallotjat” d’automòbils propietat de terceres persones alienes a Dionis SLU. Segons el document, el requeriment del comú a l’empresa data del 27 de juny i la Batllia n’autoritza fer efectiu el tancament d’acord “amb els articles 51 i 51bis del text refós del Codi de l’Administració”.

L’aparcament intel·ligent va reobrir al febrer després que al desembre la corporació hagués anunciat la voluntat de rescindir la concessió perquè no s’havien complert els terminis. Des de l’obertura, el comú havia reclamat documentació pendent referent a Indústria, que l’empresa ha assegurat en diverses ocasions que era molt difícil d’obtenir.

LES CLAUS

1. Obert al febrer

Nou capítol d’una concessió difícil

El llarg camí del comú d’Andorra la Vella per reobrir el pàrquing dels Pouets torna a sumar un nou capítol amb el tancament cautelar de la instal·lació. Abans de l’obertura, al febrer, la concessió ja va estar a punt de resoldre’s per incompliment de terminis.

2. Documentació pendent

El comú espera que l’empresa respongui

La cònsol major, Conxita Marsol, va asseverar ahir que el tancament va executar-se sense incidències i que esperen que es tracti d’una clausura “provisional” fins que l’empresa presenti la documentació requerida. De no ser així, es proposarà resoldre la concessió.

3. Ordre cautelar

Hi queda prohibida l’entrada de vehicles

L’ordre d’execució de la cessió d’activitat, que podia llegir-se ahir a l’exterior de l’aparcament, especifica la prohibició de l’entrada de cap vehicle i l’obligació de fer entrega dels automòbils als usuaris. El servei de circulació parroquial vetllava ahir pel seu compliment.

El comú tanca els Pouets i l'empresa inicia el retorn dels cotxes

tracking