Apapma denuncia a la policia la mort d'un gat per un tret a l'Aldosa

Apapma denuncia a la policia la mort d'un gat per un tret a l'Aldosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gat domèstic d’una família de l’Aldosa (la Massana) va morir fa uns dies a causa del tret d’una arma de foc al carrer. Ho ha fet públic l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), que divendres passat va interposar una denúncia davant la policia, sumant-se a la que ja havien posat els propietaris de l’animal. La policia no ha identificat encara el culpable.

Etiquetes:

Segons va explicar ahir Carles Iriarte, president d’Apapma, l’informe del veterinari, a instàncies del departament de Medi Ambient, certifica que el gat va morir d’un tret. “És un cas especialment greu per l’ús d’una arma de foc en zona urbana”, va subratllar Iriarte.

La Llei de tinença i protecció d’animals preveu multes d’entre 3.000 i 9.000 euros i pena d’entre un i dos anys de presó, depenent de si els danys de maltractament animal són lleus o se’n causa la mort. Apapma considera “un agreujant”, en aquest cas, el fet que s’hagi utilitzat una arma de foc en zona urbana. “S’ha utilitzat una arma en nucli urbà amb el conseqüent perill per a tots”, va destacar Iriarte.

L’animal, que duia un collar i que els veïns coneixien bé, estava acostumat a sortir i entrar de casa, i els propietaris es van alertar quan van comprovar que no tornava. Més tard, van assabentar-se que els serveis del comú havien trobat el seu cos sense vida en un carrer proper al domicili. “Per les circumstàncies, és evident que hi havia una intencionalitat de matar l’animal”, va apuntar ahir Iriarte, tot afegint-hi que l’informe del veterinari no ha detectat restes de perdigó en el cos del gat i sí “un orifici d’entrada i de sortida”. Això últim indicaria que no es tractaria d’una mort per escopeta de perdigons, sinó d’una arma que precisa l’ús de bales. “No acabem d’entendre una acció d’aquestes característiques”, va lamentar Iriarte, que espera que la policia enxampi l’autor.

tracking