afers exteriors

La policia manté oberta la investigació per la serradura de la placa fronterera d'Andorra

La policia manté oberta la investigació per la serradura de la placa fronterera d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia manté oberta la investigació per esbrinar qui van ser els autors de la serradura d’una placa fronterera d’Andorra la matinada del 24 de juny passat a la CG-6, prop de la localitat catalana d’Os de Civís, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. De moment, segons les fonts consultades, la policia prefereix no avançar res de la investigació per tal de “no perjudicar-la”. Els fets investigats van ser reivindicats per l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran, que el mateix dia al matí va publicar a les xarxes socials un vídeo en què es podia veure algun dels seus militants serrant la placa fronterera andorrana. Del resultat de la investigació dependrà que el Govern es posi en contacte amb les autoritats espanyoles per prendre les accions que consideri oportunes.

Arran no tan sols va arrencar aquella matinada la placa d’Andorra, sinó que altres militants de l’organització van fer accions similars a d’altres punts de la frontera catalana serrant senyals dels estats espanyoli francès. L’objectiu de l’acció, que es va fer coincidir amb la jornada de Sant Joan, data en què se celebra la diada dels Països Catalans, va ser reivindicar la unitat dels ter­ritoris de parla catalana. Arran va defensar l’acció amb el lema: Ataquem i trenquem les fronteres impo­sades.

L’acció s’emmarca en la campanya que Arran està realitzant per promoure el sí al referèndum independentista que la Generalitat ha convocat per a l’1 d’octubre.

tracking