afers exteriors

L'empresari Richard Duke Buchan III serà l'ambaixador dels EUA a Andorra

Expert en finances, va ser donant a la campanya de Trump, parla castellà i té nocions de català

L'empresari Richard Duke Buchan III serà l'ambaixador dels EUA a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha nomenat l’empresari Richard Duke Buchan III ambaixador a Espanya i a Andor­ra, segons va informar ahir l’ambaixada nord-americana. Buchan substituirà James Costos, que va ser ambaixador de l’administració de Barack Obama als dos estats i que va abandonar la residència de Madrid el gener passat, després de quatre anys al càrrec de diplomàtic.

L’empresari, fundador i president executiu de Hunter Global Investors, una societat privada de gestió d’inversions establerta a West Palm Beach, Florida, va estudiar ciències econòmiques i castellà a la Universitat de Carolina del Nord i va participar en un programa d’estudis a l’estranger que el va portar a Sevilla i a València. Gràcies al seu pas per les universitats d’aquestes dues ciutats va perfeccionar el castellà i va aprendre català.

Donant de Trump

Aquest expert en finances i adquisicions en el sector dels serveis financers va donar suport a la campanya presidencial de l’exgovernador Jeb Bush el 2016 i va ser un dels primers donants de la campanya de Donald Trump. Buchan va arribar a aportar 898.000 euros i va acompanyar l’ara president nord-americà a alguns mítings i debats presidencials.

Buchan, de 54 anys, casat i amb tres fills, va ser criat en una granja de Carolina del Nord fins que va entrar a la universitat d’aquest Estat, a Chapel Hill. Allà, va continuar els estudis de castellà i es va matricular en un curs universitari a Sevilla, any que descriu com “el més transformador” de la seva vida, segons va declarar a la revista de la facultat d’arts i ciències de la universitat nord-americana. “L’estudi de la llengua, la literatura i la cultura espanyoles em van proporcionar un passaport a un món fora dels Estats Units i això em va donar perspectiva global”, va narrar. La seva primera feina va ser a Miami el 1985 i allà parlava castellà diàriament. Llengua que també ensenya als fills.

Fruit d’això, el departament de llengües i literatures romàniques va crear l’any 2011 el fons d’excel·lència Buchan, dedicat a donar suport a professors i estudiants interessants a aprofundir en l’estudi de la llengua i cultura espanyoles.

tracking