El risc d'incendi ja és entre alt i extrem a tot el Principat

Els berenadors i les barbacoes del país s’han precintat per evitar riscos

El risc d'incendi ja és entre alt i extrem a tot el PrincipatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El risc d’incendi segueix a l’alça i ja és alt, molt alt i extrem a tot el país. El perill de focs ha anat en augment per culpa de les altes temperatures i durant la setmana s’ha mantingut entre molt alt i extrem a les parròquies centrals, i alt o moderat a la resta de parròquies. Ahir, però, totes les estacions meteorològiques del Principat marcaven que el risc era alt, molt alt o extrem, i cap se situava en la moderació. Aquest fet ha portat les autoritats a ordenar el tancament dels berenadors de totes les parròquies, on es manté la prohibició de fer foc i les barbacoes s’han precintat. A més, van insistir a demanar la màxima precaució davant de les possibilitats que qualsevol conducta pugui derivar en flames.

Concretament, el risc és extrem a les estacions meteorològiques del Roc de Sant Pere d’Andorra la Vella, a la Comella i a Aixàs, a Sant Julià de Lòria, segons les dades d’ahir del mapa del sistema d’avaluació del risc d’incendi. Per altra banda, indicava risc molt alt a l’estació central del país i alt al Bony de les Neres, a Sorteny, a Ransol i a Envalira.

Pel que fa a les zones d’esbarjo amb barbacoes, les de Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany estan precintades des de dimecres, mentre que dijous es va tancar el d’Encamp i el del Pas de la Casa, i ahir la resta. Mesures de prevenció que seguiran vigents els propers dies. El protocol de seguretat d’aquesta setmana seguirà activat mentre hi hagi risc elevat d’incendi, fet que es podria allargar durant la resta del mes si es mantenen els nivells actuals de calor i la manca de pluges, que converteixen els boscos en zones de perill.

tracking