política

DA espera més accions per “desgastar” el Govern

Jover considera que l’aute de Corts deixa “molt clar” que l’objectiu de la querella contra Cinca era polític
i no jurídic

DA espera més accions per “desgastar” el GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Èric Jover, va mostrar ahir el seu convenciment que amb l’arxivament per part del ple del Tribunal de Corts de la querella contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, pel cas Orfund no s’han acabat “les accions” per intentar “desgastar” el Govern i el projecte del partit. “Malauradament no descartem que hi pugui haver més accions perquè l’objectiu no és guanyar una causa judicial, sinó tan sols fer soroll i buscar el desgast”, va assenyalar Jover en una roda de premsa convocada pel partit, en què va mostrar “la nostra satisfacció” per la “contundència” de l’aute d’arxivament que demostra de forma “molt clara” que la querella era completament “temerària” i “infundada”.

Segons Jover, l’aute d’arxivament deixa molt clar que l’objectiu de la querella “no era el de buscar o no la culpabilitat de la persona, sinó tan sols el de desgastar un ministre, el de desgastar un Govern i el de desgastar el projecte de DA”. És per això, va insistir, que “vist que l’objectiu no era jurídic quan es va presentar aquesta querella, no podem descartar que hi hagi més accions en aquest sentit”.

El ministre d’Educació va estar acompanyat pel secretari d’organització de DA, Esteve Vidal, que, preguntat pels atacs a Cinca per part de l’oposició quan es va presentar la querella i per si haurien de fer alguna rectificació, va indicar que “nosaltres no esperem res, cadascú ha de fer el que consideri oportú”. El polític demòcrata hi va afegir que “ells [l’oposició] van considerar oportú en el seu moment fer una sèrie de declaracions dures i ara ells mateixos sabran què han de fer”.

El Diari es va posar ahir en contacte amb els tres partits de l’oposició, Liberals, el PS i SDP, i tots tres van declinar fer cap tipus de valoració sobre l’aute de Corts.

Vidal, respecte a la possibilitat que els representants legals de Joan Samarra presentin un recurs a l’arxivament de la causa, va ser molt explícit: “Atesa la contundència de l’aute no sé si tindran ganes de fer recurs. Però fer-ho marcarà exactament o donarà pistes de la seva intencionalitat.”

Per últim, els dos dirigents de DA van lamentar el mal que la querella ha pogut fer a Jordi Cinca i el seu entorn. “No hem d’utilitzar la justícia com una eina per fer mal”, va dir Jover. “La reparació d’aquest dany és absolutament impossible”, va afegir Vidal.

RES SOBRE EL RECURS FINS AL SETEMBRE

L’advocat Alfons Clavera, representant legal de Joan Samarra conjuntament amb la lletrada Rosa Ferrer, va explicar ahir en declaracions al Diari que no serà fins al setembre que decidiran si presenten un recurs contra l’aute del ple del Tribunal de Corts, que arxiva la querella que l’expresident d’Orfund va presentar contra Jordi Cinca i Manuel Terren per administració deslleial amb apropiació indeguda i per blanqueig de capitals. Malgrat que l’aute es va notificar el 3 d’agost i els querellants tenen 5 dies per presentar recurs, el temps començarà a cór­rer l’1 de setembre.

MÉS ESFORÇOS PER EXPLICAR LA NEGOCIACIÓ AMB LA UE

El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Èric Jover, preguntat a la roda de premsa convocada pel partit per fer una valoració política de l’arxivament de la querella contra el ministre Cinca sobre l’anunci del cap de Govern, Toni Martí, que es realitzaran reunions sectorials en el marc de la negació sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea, va admetre que són necessaris “més esforços” per explicar-la. “La complexitat de la negociació implica que el Govern hagi de fer més esforços amb els diversos agents i reforçar els canals de comunicació amb la ciutadania”, va assenyalar el ministre d’Educació, que va convidar l’executiu a explicar als agents implicats i als andorrans “què passarà amb l’acord, què podem perdre si no el tanquem i què podem guanyar si ho fem”.

El secretari d’organització de DA, Esteve Vidal, va afegir que “l’acord d’associació amb la UE s’ha de dimensionar en la seva justa mesura, ja que és la eina de desenvolupament del nostre país en els propers anys”. És per això, va dir, que “mereix que la ciutadania estigui informada el millor possible”.

tracking