Prevenció

Encamp tanca les zones de barbacoa i prohibeix fer foc per l'actual risc d'incendi

Encamp tanca les zones de barbacoa i prohibeix fer foc per l'actual risc d'incendi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va determinar ahir el tancament de les zones de barbacoa i la prohibició de fer foc, tant a Encamp com al Pas de la Casa, com a mesura de precaució davant el risc d’incendi que hi ha al centre del país. El protocol de prevenció d’incendis forestals i les mesures de vigilància que hi van associades es mantenen a Sant Julià, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, on el risc continua sent molt alt i extrem. En aquestes parròquies, les barbacoes dels berenadors van precintar-se dilluns i Protecció Civil, bombers i serveis comunals tenen activa una major vigilància.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va confirmar ahir que el comú ha descartat del tot fer el castell de focs previst per a la festa major, una mesura que s’havia avançat dimarts. Marsol va demanar als ciutadans que siguin “conscients que Andorra és la muntanya. Cal que la vetllem i siguem molt curosos”.

Les altes temperatures dels darrers dies i la manca de precipitacions han disparat el perill de foc al bosc, de manera que Protecció Civil i bombers aconsellen als ciutadans que extremin les precaucions en cas d’estar en l’entorn natural. En aquest sentit, es recomana, entre d’altres, no llençar puntes de cigarretes a terra ni deixar brossa al bosc, així com evitar tota conducta de risc.

La previsió a Encamp és la de mantenir tancades les barbacoes a les zones de berenadors fins almenys dimarts, tot i que la seva obertura dependrà de les condicions meteorològiques.

tracking