educació

L'escola d'hostaleria avisa que els títols han d'estar aprovats abans d'acabar l'any

Oferirà sis titulacions a partir del 2018-2019 a Sant Julià de Lòria si el Govern les oficialitza

L'escola d'hostaleria avisa que els títols han d'estar aprovats abans d'acabar l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani avisa que els títols de turisme que el Govern ha de crear per tal de poder obrir una escola a Sant Julià han d’estar aprovats abans d’acabar l’any. El director de desenvolupament de l’empresa valenciana, Ángel Campillo, va celebrar que el ministre d’Educació, Èric Jover, s’hagi compromès a reunir-se amb la direcció per tal d’agilitzar els tràmits i poder inaugurar el centre el curs que ve no l’altre, però va advertir que “els títols han d’estar aprovats abans del desembre del 2017” per tal de tenir l’any que ve per preparar la infraestructura, “si no serà impossible”, va manifestar.

“Tant de bo ens puguem reunir al més aviat possible” amb el ministeri, va dir, perquè “està tot paralitzat” i, segons va explicar, l’empresa no pot fer res fins que l’executiu no hagi creat les titulacions específiques que fan falta. Campillo va assegurar que per part de la companyia “està tot lliurat des de l’octubre del 2016” i que esperen resposta des de llavors. “La taula de treball [del ministeri] s’hauria d’haver reunit al desembre i no es va reunir”, va lamentar, afegint que “estem pendents del que ens diguin”.

Campillo va negar que l’empresa pugui tirar endavant les titulacions pròpies que no requereixen de la intervenció de l’executiu, ja que els programes que atrauen més estudiants són els que necessiten titulacions oficials. “Muntar un centre només per això [les titulacions pròpies] no val la pena”, va etzibar, ja que “aquest és un projecte internacional per atraure el talent estranger i que pugui venir a treballar a Andorra”. El centre vol oferir un total de sis títols sobre direcció de cuina, de restauració, de turisme rural, de guia turístic, d’agent de viatges i de monitoratge d’animació i esports d’hivern.

tracking