Andorra promociona el turisme sostenible

El Govern s’ha sumat a l’Any internacional impulsat per les Nacions Unides amb accions com l’edició de la guia del viatger responsable

Andorra promociona el turisme sostenible

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Principat s’ha sumat a la celebració, enguany, de l’Any internacional del turisme sostenible promogut per les Nacions Unides amb l’objectiu de destacar el paper que pot tenir aquest sector de l’economia en el creixement inclusiu i sostenible; la inclusió social, ocupació i reducció de la pobresa; l’ús eficient dels recursos, protecció ambiental i lluita contra el canvi climàtic; o els valors culturals, la diversitat i l’entesa mútua, així com la pau i la seguretat. Un grup interministerial amb la col·laboració de la comissió nacional andorrana per a la Unesco, el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya, el Centre Andorra Sostenible i els responsables del pla de gestió de la vall del Madriu treballen en les accions a impulsar, algunes de les quals ja estan en marxa. És el cas de l’edició i publicació de la guia del viatger responsable, un recull de consells per tal que el turista sigui respectuós amb el lloc que visita i amb els drets humans de la seva població, s’informi de costums i tradicions o adquireixi productes locals. Tanmateix, hi ha un apartat de la pàgina web del ministeri d’Afers Exteriors dedicat a la iniciativa i s’està fent difusió del logotip promocional en diverses pàgines web. L’executiu va recordar, tanmateix, que el passat 1 de juny les jornades d’economia circular van comptar amb la presència del director del programa de desenvolupament sostenible de l’Organització Mundial del Turisme.

El Govern també emmarca actuacions com ara la construcció del refugi guardat de l’Illa en el compromís amb el turisme sostenible. En aquest sentit, recorda que es tracta d’un projecte integrat al paisatge i que compta amb plaques fotovoltaiques que produeixen l’energia que necessita per funcionar. Amb els de Juclà, Sorteny i Comapedrosa configura “una oferta en el marc del turisme sostenible que vol acostar de manera més segura i còmoda la muntanya als visitants”, van indicar des de l’executiu. El Camí saludable dels drets humans, l’estratègia nacional del paisatge o la nova Llei d’allotjaments en són d’altres de les accions que es destaquen.

tracking