TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Turisme

Els hotels freguen el 80% els caps de setmana

Sant Julià experimenta un fort creixement per la festa major i a la capital li falta poc per arribar al ple total

Els hotels freguen el 80% els caps de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant els caps de setmana del mes de juliol toca gairebé el 80%, així ho va afirmar Manel Ara, president d’Unió Hotelera (UH), que va anunciar que pròximament es donaran a conèixer les xifres exactes. Aquest cap de setmana les reserves van ser del 77%, i “com acostuma a passar, a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany es va fregar el 90%”, va dir Ara. Les parròquies de la vall central s’han quedat a les portes d’aconseguir el ple absolut, i confirma que estan tenint un bon estiu. El president d’UH troba l’explicació en el fet que “aquest cap de setmana és complicat perquè es dona pas al canvi de mes, i entre juliol i agost moltes famílies no quadren al dia el seu calendari de vacances i per això, segurament, ha faltat una mica per acabar d’omplir-ho del tot”.

La parròquia que menys ha notat el turisme durant el segon mes estiuenc és Sant Julià de Lòria, que amb una mitjana que no arriba al 50%, és on menys reserves s’han fet, encara que la festa major ha tingut un efecte positiu en l’ocupació i durant aquest cap de setmana es va apropar al 70%. Per Ara, “sembla evident que les festivitats han tingut incidència positiva en aquesta parròquia”.

Les valls del nord tenen una afluència de turisme més baixa que la resta, encara que la Massana o Ordino destaquen, amb un 76% la primera, i un 70% la segona. El president d’UH no s’atreveix a vincular-ho directament amb les curses de muntanya que durant els caps de setmana han omplert d’esportistes la zona. Sense anar més lluny, ahir es va disputar l’Skyrace Comapedrosa amb una participació que vorejava el miler de participants. “A aquestes parròquies no hem notat una variació significativa de les reserves hoteleres tot i les curses. No ho descartem, però en qualsevol cas són benvingudes”, indicava el president d’UH.

El 2016, el volum d’ocupació del mes de juliol va ser del 64%, xifra que la UH es va proposar superar i arribar fins al 70-71%. L’objectiu és factible, segons Ara, perquè “l’any passat vam tenir el Tour de França i això va fer pujar els preus dels hotels. Enguany creiem que seran més baixos i això ajudarà que pugin les reserves”, va vaticinar.

tracking