internet

Prop de 200.000 euros per enfortir la xarxa de Govern

Prop de 200.000 euros per enfortir la xarxa de GovernXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha adjudicat els treballs d’elaboració del pla de seguretat dels sistemes d’informació que ha de permetre enfortir la xarxa i reduir el risc de patir ciberatacs. La creació del pla tindrà un cost de 198.500 euros i anirà a càrrec de l’empresa Sistemes Consulting, S. L. El consell de ministres celebrat ahir va aprovar la mesura a proposta de la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu que la redacció d’un pla de seguretat de sistemes d’informació “respon a la voluntat d’impulsar i enfortir la política de seguretat d’informació de Govern” i fer més robusta així la xarxa.

L’empresa Sistemes Consulting s’haurà d’encarregar de definir una normativa de seguretat de la informació que prevegi el posicionament del Govern en aquesta matèria i també haurà d’elaborar un pla de seguretat que identifiqui la situació actual. Per altra banda, també haurà d’analitzar els potencials riscos externs i plantejar un conjunt de projectes, ja siguin normatius o d’implantació tècnica, que millorin la seguretat de la institució a la xarxa.

tracking