Presó per al padrastre i l'avi d'una noia per abusos sexuals quan era menor

Corts condemna l’ancià a cinc anys entre reixes i a quatre anys, dos ferms, l’altre condemnat pels fets

Presó per al padrastre i l'avi d'una noia per abusos sexuals quan era menorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar a cinc anys de presó l’avi d’una jove que entre els anys 2009 i 2012 li va fer tocaments als pits i als genitals quan era menor. En el judici que va tenir lloc el passat mes d’abril, la jove va explicar que l’estiu del 2013 el seu avi també la va violar dos cops en una setmana mentre jugaven a fet i amagar. La víctima va dir que l’avi l’havia penetrat amb el penis mentre que per a la pèrit forense hauria estat gairebé impossible en una nena d’aquella edat per la pròpia fisiologia. Sí que va dir que la nena podia haver estat penetrada digitalment.

Etiquetes:

La setència també prohibeix al condemnat contactar amb la jove durant dotze anys i en dicta una expulsió del Principat durant el mateix termini. El Tribunal el considera responsable d’un delicte major continuat d’actes sexuals a una menor de 18 anys i major de 14 anys sense consentiment. La fiscalia havia demanat per a ell set anys de presó ferma i també al pagament d’una multa de 20.000 euros.

El Tribunal de Corts també va condemnar qui va ser el padrastre de la jove a quatre anys de presó (dos dels quals ferms i els altres dos condicionals) per un delicte major continuat d’actes sexuals sense consentiment quan era menor d’edat. D’altra banda, els magistrats han dictat per a l’home, resident portuguès, quatre anys sense poder contactar amb la víctima i al pagament de 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil. A més, se l’obliga a pagar les despeses processals ocasionades per la judicialització del cas. La fiscalia demanava 15 anys de presó ferma i el pagament d’una indemnització de 20.000 euros. El condemnat era la parella de la mare de la jove, a qui va abusar l’estiu de l’any 2003 quan tenia sis anys. Els fets els va denunciar la jove fa quatre anys a la policia després de protagonitzar un furt i diverses fugides de casa seva, on vivia amb els avis i els seus dos germans. La defensa de l’avi havia demanat l’absolució per la manca de proves dels fets mentre que el lletrat del padrastre va demanar-ne l’absolució i, alhora, va acusar la noia de mentir.

tracking