La policia busca un tercer lladre pels robatoris a xalets

Els dos detinguts diumenge pels furts van ingressar ahir al centre penitenciari

Els agents van arrestar 12 persones durant la darrera setmanaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia busca un tercer implicat en l’onada de robatoris en xalets del cap de setmana. La hipòtesi que una tercera persona actuava al costat dels dos detinguts, que estan des d’ahir al centre penitenciari de la Comella, es basa en el fet que s’han trobat empremtes dactilars de tres persones als domicilis afectats: unes coincideixen amb les dels dos arrestats i se n’han trobat d’un tercer individu, segons van assenyalar fonts properes a la investigació. Les mateixes van afegir que el fet que hi hagués un tercer implicat també explicaria el perquè el botí sostret no ha aparegut a hores d’ara. Els propietaris dels habitatges afectats han denunciat la desaparició de joies i diners de les quals no n’ha transcendit el valor econòmic.

Els homes de 25 i 34 anys i de nacionalitat xilena i argentina detinguts la matinada de dissabte a diumenge pels fets van passar ahir al matí a disposició judicial i van ingressar al centre penitenciari de la Comella després de declarar a la Batllia. Segons fonts coneixedores, els dos homes neguen les imputacions. La investigació, però, els assenyala per les empremtes, perquè testimonis haurien vist el cotxe que ocupaven quan van ser controlats pels agents del cos d’ordre als voltants dels habitatges on es van produir els furts amb força i perquè també se’ls haurien trobat eines que els lladres usen habitualment per accedir il·lícitament a habitatges. Tanmateix, la policia ha corroborat que els dos tenen antecedents per fets similars en alguns països europeus (Bèlgica seria un) i també als països d’origen. També s’haurien considerat sospitoses les contradiccions en què van caure en el decurs de les declaracions.

Els dos homes van ser controlats després que uns particulars que acabaven d’arribar a casa alertessin el cos d’ordre que els havien entrat a robar forçant la porta de la terrassa del xalet i que els lladres s’havien endut diversos objectes de valor. Iniciada la recerca, es va localitzar els dos arrestats dins d’un cotxe estacionat molt a prop de la zona on està ubicat el xalet afectat. La policia els va relacionar amb quatre furts amb força en domicilis ocorreguts durant el cap de setmana a la capital i també a l’Aldosa de la Massana. Però el cos d’ordre ja va alertar que podrien ser més els afectats, atès que es tracta de robatoris comesos mentre els habitatges estan buits. Tenint en compte el període vacacional, des de la policia van assenyalar que el nombre de denúncies podria incrementar-se els pròxims dies un cop els propietaris tornessin a casa seva. També dilluns ja alertaven que podrien produir-se nous arrestos.

tracking