sucessos

Laika denuncia la impunitat en el maltractament d'animals

L’entitat presenta avui la querella contra el presumpte agressor del seu gos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació protectora d’animals Laika presentarà avui la querella contra el presumpte agressor del seu gos a Santa Coloma per acabar amb “la impunitat” dels maltractadors d’animals. El president de Laika, Josep Mas, va dir ahir que estan “farts dels casos de maltractament d’animals i que no passi res”.

Mas va declarar que demanaran la confiscació del gos, que es troba recuperant-se al veterinari de les ferides provocades en ser atropellat per un cotxe quan, presumptament, intentava escapar del seu agressor. L’animal es recupera de les lesions al veterinari i no es tem per la seva vida. També exigiran que el segon gos, que no hauria estat agredit, passi a mans del Govern. “No estem segurs que estiguin ben tractats”, va dir. Laika demanarà que els dos animals siguin traslladats a la gossera perquè s’iniciï un procés d’adopció i trobar-los un nou propietari.

Mas va explicar que hi ha testimonis que temen declarar per por a possibles represàlies del presumpte agressor del gos. El president de Laika va dir que hi ha testimonis que volen presentar declaració, però tenen por perquè són veïns amb el presumpte maltractador del gos. En aquest sentit, Mas va demanar a les autoritats que “protegeixin els declarants”. “No volen tenir cap conflicte si la persona ja té un comportament agressiu”, va dir Mas, que alhora demana instruments jurídics per protegir els testimonis. Des de Laika també expliquen que han rebut comentaris del veïnat que l’agressió que va tenir lloc dimecres passat a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma “havia de passar algun dia”. Mas també va recordar que la querella que presentaran demà –en principi estava previst per avui– serà anònima, però que creuen que podran identificar el presumpte agressor, ja que l’amo va ser detingut per la policia. El president de Laika va demanar a la Justícia que treballi amb “celeritat” i va afegir que es tracta del primer cas greu des que el passat mes de juny va entrar en vigor la reforma del codi penal que preveu penes de presó per als maltractadors d’animals.

Laika denuncia la impunitat en el maltractament d'animals

tracking