política

El PS qüestiona l'actuació del Govern respecte a les obres d'urbanització a Pal

Critica que el quart no estigués informat dels treballs i de la instal·lació de malles de protecció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera del PS Rosa Gili demanarà al Govern que justifiqui l’obra d’urbanització i la instal·lació de xarxes antidespreniment que han causat malestar veïnal a Pal. La parlamentària es va desplaçar ahir fins a la població massanenca per reunir-se amb el llevador i membres del quart, que li van traslladar els dubtes que tenen respecte a l’obra. Gili va explicar que “l’actuació del Govern costa bastant d’entendre”, ja que ha autoritzat uns treballs que segons va assenyalar impliquen l’estrenyiment de la llera del riu. Gili va apuntar que s’hauria d’haver analitzat si el projecte era d’interès nacional tenint en compte el riu, i va mostrar-se sorpresa per l’agilitat amb la qual s’han posat en marxa els treballs. “Haurem de demanar els informes del Govern per veure com justifiquen una cosa així”, va manifestar.

La consellera va denunciar que el quart “no estava informat de res” i “es van trobar amb la construcció començada d’un dia per l’altre”. “Sobta que a una entitat pública amb representació dels veïns del poble no se la informi i es tiri pel dret amb la seva oposició”, va sentenciar. Per altra banda, va carregar també contra la instal·lació de les malles antidespreniment que s’han de col·locar a la muntanya i que han provocat el rebuig dels veïns, que han assegurat que no tenien coneixement que hi hagués cap risc de seguretat a la zona. A parer de Gili, “sobta que siguin tan curosos amb els riscos naturals de caiguda de pedres i que no ho siguin amb el riu i que el redueixin”. La consellera posa en dubte aquesta actuació, ja que segons va subratllar fa anys hi va haver inundacions i per tant hi ha el risc que el riu es torni a desbordar.

Per altra banda, va qüestionar la necessitat d’instal·lar barreres de protecció en aquella zona, just a sobre de les cases més antigues de Pal, i no en altres llocs. Per tot plegat, Gili tramitarà una bateria de preguntes a Govern i sol·licitarà els informes preceptius.

tracking