Afers socials

S'obre el termini perquè empreses optin al guardó per la igualtat de gènere

S’han previst quatre categories de premi segons si els candidats són micro, petits, mitjans o grans

S'obre el termini perquè empreses optin al guardó per la igualtat de gènereFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials ha convocat un concurs per premiar la igualtat de gènere a les empreses. La setmana passada es va obrir el termini perquè les empreses compromeses amb la promoció de la cultura de la igualtat entre homes i dones en l’àmbit laboral optin a aconseguir un guardó que s’ha batejat com a Olympe de Gouges en honor a una activista feminista francesa del segle XVIII. Els empresaris que vulguin concursar tenen de temps fins al 31 d’agost per presentar les sol·licituds i fins al 31 de desembre per presentar els plans d’igualtat amb les accions que desenvolupa la companyia.

En total s’han previst quatre categories segons la dimensió. En aquest sentit, la valoració de cada candidatura –que anirà a càrrec d’una comissió avaluadora constituïda per càrrecs del departament d’Afers Socials– es farà tenint en compte si la iniciativa presentada és micro, petita, mitjana o gran.

A les bases del concurs, publicades la setmana passada, es detalla que s’hi poden presentar tant empreses com entitats públiques i privades i també autònoms que tinguin treballadors contractats. El guardó s’atorgarà segons el grau de compliment d’aspectes com el compromís amb la igualtat de gènere, la comunicació no sexista, l’accés a l’organització i selecció de personal, la promoció i la formació, la política retributiva, l’ordenació del temps de treball i mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, la salut laboral i la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe. Els guanyadors rebran un certificat que tindrà una validesa de tres anys tot i que serà prorrogable si s’aporta un informe d’avaluació.

A més, les empreses hauran de presentar al Govern un informe anual de les mesures implementades i, de cara a demanar subvencions o presentar-se a concursos públics, es valorarà la concessió del guardó. Les candidatures s’han de presentar a l’àrea de Polítiques d’Igualtat.

tracking