Política

Els exsíndics i exconsellers ja estan constituïts com a grup

El Gesco ja té regulats els drets i deures dels socis i el seu funcionament

Els exsíndics i exconsellers ja estan constituïts com a grupArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d’exsíndics i exconsellers generals (Gesco) ja està constituït com a entitat institucional. El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) ha publicat aquesta setmana els estatuts del grup, que fa 14 anys que existeix com a associació. Després que el maig passat el Consell General aprovés la llei que transformava l’associació en grup, els ex-responsables polítics podran fer informes si el parlament els ho demana –tot i que no seran vinculants.

Els estatuts regulen els drets i deures dels socis –persones que hagin ocupat el càrrec de síndic, subsíndic o conseller general en el passat– i el funcionament de l’entitat de defensa dels valors democràtics, la cultura andorrana i la llengua catalana. Els estatuts seran de compliment obligatori per part dels membres, que també hauran de pagar una quota anual. L’incompliment d’un acord o de ser condemnat per sentència ferma per algun delicte relacionat amb el Gesco constituirà una falta lleu o greu si es desacaten reiteradament o es fan manifestacions incompatibles amb els valors del grup.

En aquests casos recaurà una amonestació i, si és greu, la suspensió del dret de vot per un any o l’expulsió. A banda, els estatuts marquen el funcionament de l’assemblea general –l’encarregada de fixar les quotes, elegir els membres de la junta i aprovar els comptes–, la junta directiva i el president de la junta directiva i del Gesco. La junta estarà formada per set membres, el mandat del qual serà de dos anys. L’assemblea general se celebrarà un cop l’any i els acords es prendran per majoria simple o absoluta en alguns supòsits.

tracking